19-09-2018 09:35:00

I år 2050 vil der være mere plastik end fisk i havet

Forestil dig en fisketur, hvor du fanger mere plastik end fisk. Dette er en realitet i år 2050, hvis der ikke gøres noget ved det store problem med forurening af plastik i verdenshavene.
21. jan. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Dette syn vil være en realitet i år 2050, hvis ikke der bliver gjort noget ved udledning af plastik i verdenshavene.
Dette syn vil være en realitet i år 2050, hvis ikke der bliver gjort noget ved udledning af plastik i verdenshavene.

Januar d. 20 var ikke en god dag for nogle med finner. En ny rapport fra the World Economic Forum viser, at problemet med plastik i verdenshavene bliver endnu værre i 2050, hvis udledningen af plastikken fortsætter, og dette vil resultere i, at der vil være mere plastik end fisk i verdenshavene. Det skriver The Washington Post. 

Ifølge rapporten er forbruget af plastik på verdensplan steget 20 gange de sidste 50 år, og man forventer, at dette vil blive fordoblet igen inden for de næste 20 år, hvilket betyder, at vi i 2050 vil producere tre gange så mange plastik genstande end vi gjorde i år 2014. 

Rapporten viser også, at 70 procent af det plastik, som vi producerer, ender på land eller er tabt i havet eller i vandmiljøer. Plastikproduktionen bruger mere end seks procent af den globale olieproduktion, hvilket vil øges til 20 procent i år 2050. Det betyder, at plastikproduktionen udleder 1 procent af den samlede carbonudledning, som vil blive til 15 procent i 2050, hvilket er med til at øge temperaturstigningerne. 

Samme dag blev der offentliggjort et studie af Nature Communications, der viste, at der bliver overfisket i havene mere end man tror, hvilket er 50 procent højere end man tidlige har troet det samlede antal var fra 1950 til 2010.

Det er ikke kun fiskebestanden, som bliver påvirket af den store mængde plastik i verdenshavene, men også flere andre dyr bliver påvirket af plastikken. Du kan læse mere om, hvilke dyr der bliver påvirket på The Washington Post.


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close