11-12-2018 17:24:24

I Mexico vil biler snart køre på kaktus

I Mexico findes verdens første kaktusanlæg, som producerer biogas. Biogassen kan blandt andet bruges til transport, hvor biler i Mexico snart vil kunne køre på kaktus.
9. maj. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Det er frugten på kaktussen, som kan anvendes til at producere biogas.
Det er frugten på kaktussen, som kan anvendes til at producere biogas.

Hvis transportsektoren i fremtiden skal være CO2-netural, kræver det helt nye vedvarende brændsler. I Mexico har man fundet et helt nyt alternativ nemlig biogas produceret på kaktus.

I Mexico i staten Michoacan finder man verdens første kaktus drevet anlæg. Meningen med anlægget er, at det skal producere biogas til fx biler. Anlægget kan samtidig generere nok elektricitet til at kunne forsyne 300 hjem.  

Mexico har for nylig underskrevet en lov, der kræver, at 35 % af landet elektricitet skal kører på vedvarende energi inden 2024. Og her kan biogas produceret på kaktusser måske være en del af løsningen. 

Anlægget producerer 8 tons biogas dagligt, hvor figenkaktussens frugter er dem, som anvendes til at producere biogas. Frugten bliver purreret og mixet med gylle, hvilket herefter nedbrydes og danner metan.

Figenkaktussen er ideelle at anvende til biogas, da figenkaktussen kan dyrkes mange steder, hvor traditionelle afgrøder ikke kan. Det er især miljøer, hvor der ekstremt tørt.

Ideen med kaktus-anlægget kom på baggrund af en mexicansk forretningsmand, der ville finde alternativer til, hvordan han kunne sænke sit firmas brændselsregning. 

Du kan læse mere om kaktusanlægget på EcoWatch.


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close