21-09-2018 02:47:00

IBM og Mærsk præsenterer blockchain-samarbejde

Blockchain: Mærsk vil holde styr på shippingbranchens millioner af papirer ved hjælp af blockchain-teknologi.
6. mar. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
IBM og Mærsk præsenterer blockchain-samarbejde

90 procent af verdenshandlen bliver i dag fragtet via skibe. Det gør shippingbranchen til en vital del af vores infrastruktur, som, vi forventer, fungerer usynligt og smertefrit, samt en af de helt store drivere af vækst. Men på forskellig vis hænger den gamle branche fast i gamle papir-rutiner, som er svære at ændre og koster tid og penge.

Som vi tidligere har beskrevet, kan en løsning baseret på blockchainteknologien måske være vejen frem, og nu har Mærsk offentliggjort et samarbejde med IBM, som skal skabe den blockchain-løsning, der skal holde styr på det enorme papirspor, som shippingbranchen skaber.

“Mærsk opdagede i 2014, at en simpel transport af kølevarer fra Østafrika til Europa kan gå igennem næsten 30 mennesker og organisationer,” skriver IBM og Mærsk blandt andet i en pressemeddelelse som baggrund for samarbejdet.

Her skriver de også, at de har til hensigt at samarbejde med et netværk af speditører, rederier, havne og toldmyndigheder for at at bygge “the new global trade digitization solution”, som de forventer at sætte i produktion senere på året. Løsningen skal skabe transparens, samtidig med at den skal reducere svindel, fejl og nedsætte tidsforbruget.

“Vi forventer, at de løsninger, vi arbejder på, ikke kun vil reducere omkostningerne af varer til forbrugerne, men også gøre den globale handel mere tilgængelig for et langt større antal af spillere fra begge nye og udviklede lande," siger Ibrahim Gokcen, der er Chief Digital Officer hos Mærsk

Blockchain-løsningen skal baseres på Hyperledger-projektet, som er en af de standarder, der i øjeblikket kæmper om at blive den primære. 

Læs mere om IBMs og Mærsks blockchain-samarbejde

Fremtidsupdate #12: Blockchain (og bitcoin) - hvilke muligheder byder fremtiden på
Fremtidsupdate #12: Blockchain (og bitcoin) - hvilke muligheder byder fremtiden på

Fremtidsupdate har Martin von Haller Grønbæk, advokat og partner i Bird & Bird, i studiet til et kig ind i fremtiden for blockchain. Martin har 20 års erfaring med startup, emerging technologies o ...

Se video
Blockchain
Blockchain

Blockchain bliver af de mest optimistiske beskrevet som teknologien med størst potentiale for at ændre vores hverdag siden internettet. Men hvad bliver teknologien brugt til allerede nu, og hvor ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close