11-12-2018 08:06:49

IDA: Energikommissionens anbefalinger er ambitiøse

Renovering: Det kan kun gå for langsomt med at sætte skub i en række konkrete tiltag, som Energikommissionens anbefalinger kom med i april. Vi skal gå mod en ansvarlig og rationel omstilling til en bæredygtig energiproduktion.
22. maj. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
IDA: Energikommissionens anbefalinger er ambitiøse

I slutningen af april fremlagte Energikommisionen sine anbefalinger for hvordan Danmarks energipolitik bør se ud i fremtiden. Rapporten pegede blandt andet på, at energipolitikken skal internationaliseres, elektrificeres og markedsgøres, og det er god læsning, mener IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen, som har skrevet et blogindlæg om Energikommisionens anbefalinger.

“Konklusionen er klar. Rapporten er ambitiøs, der bliver fokuseret på en lang række områder, vi i årevis har efterlyst, og ligesom kommissionen mener vi, at vi hurtigst muligt skal sætte ind med elektrificeringer og skabe incitamenter til, at vi bruger den grønne el, hvor den kan erstatte kul, olie og gas,” skriver IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen blandt andet i sit blogindlæg.

Umiddelbart efter rapporten kom, spurgte IDA en række fagtekniske medlemmer om deres holdninger til Energikommissionens anbefalinger. I alt svarede 387 fagfolk, der alle beskæftiger sig inden for energiområdet, svaret. Og konklusionen er klar. Rapporten er ambitiøs, og generelt bakker eksperterne op.

Blandt andet glæder det IDA og eksperterne, at der er fokuseret på energieffektiviseringer i anbefalingerne. Netop effektiviseringerne har længe været et emne, som har været tillagt stor betydning i IDA.

“Vejen til den økonomisk fornuftige grønne omstilling af energisystemet går igennem energibesparelser. 62 procent af de adspurgte i vores dugfriske undersøgelse er helt enige/overvejende enige i, at energieffektivisereringer skal prioriteres, når det er billigere end at udbygge vedvarende energi. Det vil jo i højgrad sige i bygningerne, hvor vi bruger en væsentlig del af den energi der produceres,” skriver Thomas Damkjær Petersen i blogindlægget, inden han runder af og kommer med en klar opfordring til politikerne.

“I IDA er vi glade for, at Energikommissionen har taget udfordringen med energieffektivisereringer alvorligt, som en del af fremtidens energipolitik, og vi håber, at Christiansborg tager anbefalingerne og vores fagfolk alvorligt og lytter til netop det punkt i arbejdet med det kommende energiforlig.

Læs hele blogindlægget på Renovering på dagsordenen

IDAs Energivision 2050
IDAs Energivision 2050

IDAs Energivision 2050 er et bud på et robust og fleksibelt dansk energisystem, som bygger på 100 procent vedvarende energikilder og med fokus på energibesparelser. Visionen er baseret på et effek ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close