21-09-2018 08:31:06

IDAs tidligere formand i spidsen for DTU Powerlab

Efter at have stået i spidsen for IDA i 6 år er Frida Frost nu COO for PowerLab, der er Europas førende eksperimentelle facilitet for el- og energiløsninger.
1. mar. 2017 Af Pernille Dolin - netværksredaktør

Powerlab slog dørene op i juni 2016, og er en eksperimentel platform for komponenttest, teknologiudvikling, træning og demonstration inden for el og energi. Powerlabs opgave er: "at styrke relationen mellem  forskere, studerende og industrien omkring udvikling af nye løsninger til gavn for erhvervsudvikling, teknologieksport, og grøn vækst".

Til DTU siger Frida Frost: 

”Fremtidens energiforsyning har altid optaget mig, og jeg er stolt af at få muligheden for at stå i spidsen for drift og udvikling af det super højteknologiske PowerLab til gavn for danske virksomheder og det danske samfund. Faciliteterne har allerede en imponerende både national og international position, som jeg gerne vil styrke yderligere”.

På Powerlabs hjemmeside kan du fx lige nu følge med i Bornholms energiforsyning, hvor et et af laboratorierne giver adgang til det bornholmske el-net. PowerLab har nemlig gjort Bornholm til et laboratorium hvor der testes løsninger for fremtidens el-net.  De virtuelle fuldskala-forsøg laves fra et kontrolrum på DTU i Lyngby, der er en tro kopi af det bornholmske elnet. Følg med i projektet her

Læs hele historien her


Deltag i debatten

luk
close