10-12-2018 05:43:56

If this, then that: Nu skal farfars høreapparat også på internettet

Wearables: Den danske fabrikant af høreapparater, Oticon lancerer et nyt produkt, der blandt andet bruger "if this, then that" (IFTTT). Det giver brugeren en stribe muligheder for at skabe faste opsætninger i hverdagen.
15. apr. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

“Et paradigmeskift”. Sådan præsenterer Oticon selv deres seneste høreapparat. Det nye produkt adskiller sig fra typiske høreapparater ved at “åbne for alle lydkilder i stedet for blot at isolere den stærkeste”. En fremgangsmåde der ellers har været gængs i mange år, skriver Euroinvestor.

“Vi har i mange år brugt avanceret teknologi for at give brugeren den bedst mulige løsning inden for retningsbestemt hørelse med en mikrofon rettet mod en bestemt kilde. Vi har gjort tingene meget anderledes denne gang,” fortalte Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Oticon og viceadministrerende direktør hos William Demant Holding, ved en præsentationen på den årlige messe hos den amerikanske audiologiforening, American Academy of Audiology (AAA), i Phoenix, Arizona.

Udover en ændret måde at tænke lyd, kommer det nye høreapparat med nogle interessante tilføjelser. Det nye produkt, der blandt andet kan kommunikere trådløs via højfrekvensen 2,4 GHz, får også det officielle stempel “Made for iPhone". Det betyder, at høreapparattet - ligesom flere af Oticons konkurrenters modeller - kan afspille lyd direkte fra Apples produkter.

Mere interessant er måske implementeringen af webservicen "if this, then that" (IFTTT), der giver hørehæmmede en række muligheder for at opsætte deres høreapparat efter forskellige begivenheder i løbet af dagen. Det kan være, at brugeren ønsker, at lyden fra hjemmets lydanlæg automatisk bliver spillet i apparattet, når anlægget tændes, eller at en evt alarm i hjemmet går til høreapparattet. Det kan også være, at lyden fra arbejdstelefonen automatisk skal gå til høreapparattet, når brugeren er på arbejde, og at den til gengæld ikke skal, når arbejdspladsens matrikel forlades. Mulighederne er mange.

Lanceringstidspunktet er fortsat fastsat til slutningen af andet kvartal 2016, og Oticon sætter endnu ikke nærmere tidspunkt på.

Hvordan designer man antenner til wearables?
Hvordan designer man antenner til wearables?

Wearables-revolutionen er her, og vi køber smartwatches, sko med GPS og smykker der tracker din sundhed. Det stiller store krav til de små trådløse antenner, der skal koble alle de små dimser til ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close