18-10-2018 22:31:11

Ignite - 14 tempofyldte fortællinger om teknologi

Teknologi: Under Aarhus Festuges blev ingeniør- og teknologifortællinger vendt på hovedet. Se 14 forestillinger om hvad ingeniører er fulde af, i forhold til teknologi og teknologiforståelse.
3. okt. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Teknologi er kaldt det råstof fremtiden bygges af. 1. september blev brugt til at hylde teknologien i dens mange afskygninger, men også sætte teknologi, teknologiudvikling og teknologiforståelse komplet på hovedet. Hør 14 forskellige fortællinger om teknologi leveret af ingeniører, teknologer og alle mulige andre som ser verden og fremtiden forskelligt.

Se de 14 oplæg her:

Annette Skotte, om at jagte ingeniører

Annette Skotte har arbejdet med at headhunte ingeniører i en årrække. Men hvordan finder en headhunter de gode kandidater, og hvad skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil være en eftertragtet kandidat til de fede jobs.  

Christina Kiær, ingeniører på hovedet

Hvad er IDA? Hør Christina Kiær fortælle om Ingeniørforeningen

Claus Marquart, mødet mellem mennesker

Hvorfor har vi brug for teknologi? Hør Claus Marquart, der er indehaver af en højskole, fortælle, hvorfor teknologi i dag er en fuldstændig essentiel del af oplevelsen, når du drager på højskole.

Dines Barsøe, om tingenes internet

Hvordan kan landbruget bruge tingenes internet?

Finn Gilling, om decision biology

Hvad kan ingeniører lære af biologien? Decision biology er en ny videnskab, der bygger på det biologiske beslutningssystem. Hør Finn Gilling fortælle om decision biology.

Hans Ravnkjær, Haiku-digte

Haiku er komprimerede japanske digte på formel. Hør Hans Ravnkjær recitere korte digte om teknologi.

'

Katja Bundgaard Meyer, om Navitas

Hvad er Navitas og hvorfor er det fedt? Ifølge Katja Bundgaard er det alle de ting, der bliver puttet ind i Navitas. Hør hendes personlige historie om Navitas, maker faires, iværksættermesser, 3D-labs, startups mm.

Klaus Ikast, Teknologien på finansmarkederne

Teknologien på finansmarkederne er i virkeligheden ikke specielt kompleks. Hør Klaus Ikast fortælle, om hvad der driver markederne, risk-management, påvirkning fra medierne og investeringer.

Maria Engermann, virtual reality og 360videoer

Maria Engermann arbejder med virtual reality hos Kanda. Hør hende fortælle, hvad VR er, og hvad vi kan bruge det til.

Marie Ravn, om maskinmestres identitet

Hvordan identificerer maskinmestre sig selv? Marie Ravn er antropolog og har set nærmere på, maskinmestres virkelighed, og om der over hovedet findes en fælles identitet.

Saga Christa Steinmann Madsen, om hjernen

Hvordan bruger du din hjerne bedst? Saga Christa Steinmann Madsen rådgiver virksomheder om hjernen og hvordan man motiverer mennesker. Hør hende fortælle om hjernens funktioner og hjerneforskning.

Susanne Eiler, om designtænkning

»Good design is good business.«
Hvordan adskiller ingeniører sig fra designere? Susanne Eiler fortæller om designtænkning, og hvordan designere arbejder med form og funktion, visualisering, interviews, personaer, æstetiske virkemidler til at vække lyst og begejstring og virke inddragende.

Tommy Dejbjerg, om stupid hackathon

Kommer nye ideer af at være kloge og kalde os selv disruptive og innovative? Det mener Tommy Dejbjerg ikke nødvendigvis. I stedet stiller han spørgsmålet; Hvorfor er det godt at være dum?
Ifølge Tommy Dejbjerg er opskriften for nye ideer tilfældighed, mindre kontrol og en knivspids stupiditet. Hør hvordan han mener, at vi med humor kan blive mere kreative.

Torben Østergård, om at gå fra studerende til ingeniør og PhD.

Hvordan ser hverdagen ud for en ingeniør. Hør Torben Østergård fortælle om at gå fra studerende til ingeniør.


Deltag i debatten

luk
close