18-10-2018 08:17:02

Ikea lancerer solcellebatteri

Møbelgiganten Ikea sælger ikke kun møbler. De har netop lanceret et hjemmebatteri til lagring af elektricitet fra solcellepaneler.
4. aug. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Allerede sidst år begyndte Ikea at sælge solcellepaneler i samarbejde med virksomheden Solarcentury i England, og nu har Ikea lanceret et hjemmebatteri til opbevaring af elektricitet fra solcellepaneler. Det skriver Ny Teknik

Idéen med batteriet er, at man opbevarer den solenergi, som ens solcellepaneler genererer, så man senere kan gøre brug af elektriciteten i stedet for at sælge overskydende elektricitet tilbage til elnettet. Det betyder, at mindre energi bliver spildt og at danskerne bliver mindre afhængighed af elnettet. Ifølge Ikea selv, så kan en husstand årligt spare 70 procent på sin strømregning svarende til 4.700 kroner. 

Det er dog en dyr affære at anskaffe sig et batteri, men det skal ses som en investering. En komplet pakke af solcellepaneler samt et hjemmebatteri koster 6925 pund svarende til 57.000 kroner, og det bliver selvfølgelig dyrere afhængig af, hvor meget tag der skal udfyldes med solceller. Batteriet alene koster 41.200 kroner og har tjent sig selv hjem i løbet af 12 år.  

Ikeas batteri kan blive en konkurrent til Teslas Powerwall, som også er et hjemmebatteri til lagring af elektricitet fra solceller. Teslas Powerwall koster 53.100 kroner og er altså dyrere end Ikeas hjemmebatteri. 

Ikea har dog ikke oplyst, hvad lagringskapaciteten på batteriet er, og man ved ikke, hvornår batterierne kommer til andre lande end England.

Frankrig vil dække 1000 kilometer vej med solceller
Frankrig vil dække 1000 kilometer vej med solceller

Solceller: Mulighederne med solceller bliver skubbet dag for dag. Over de næste fem år vil Frankrig anlægge 1000 kilometer vej belagt med solceller.

Læs mere
Nyt materiale skal gøre solceller mere effektive og bæredygtige
Nyt materiale skal gøre solceller mere effektive og bæredygtige

Forskere på DTU har forbedret solcellematerialet CZTS, der skal gøre solceller mere effektive. Materialet er dog stadig under udvikling, men det kan i fremtiden hjælpe Danmark med en mere bæredygt ...

Læs mere
Selvlysende alger fungerer som levende solceller og lyser Roskilde Festival op
Selvlysende alger fungerer som levende solceller og lyser Roskilde Festival op

Roskilde Festival: Et hold DTU-studerende demonstrerede på Roskilde Festival, at selvlysende alger kan fungere som en flot, billig og robust lyskilde. Reel industriel brug ligger formentlig flere år ude i fremtiden, ...

Læs mere
Mikroskopiske solceller kan gøre blinde seende
Mikroskopiske solceller kan gøre blinde seende

Postdoc Rasmus Schmidt Davidsen forsker i optimering af solceller. Nu vil han gøre blinde seende ved hjælp af solceller i mikrostørrelse.

Læs mere

Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close