19-09-2018 09:30:49

Ing.dk: Svulmende tape skal beskytte huse mod stormflod og skybrud

Skybrud: En tape, der er nem at montere og svulmer op på samme måde som et hygiejnebind, når der kommer vand på den, skal beskytte huse mod oversvømmelser og skybrud.
30. mar. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Skybrud og stormflod er blevet en trussel, alle danske byer i dag er nødt til at forholde sig til. Forsikringsselskabet Alm. Brand og virksomheden Lind Solutions har netop lanceret en slags svulmende tape, der kan erstatte eller supplere sandsække og vandtætte skotter, når husejere skal beskytte sig mod oversvømmelser.

“Når der kommer en oversvømmelse, er det første sted, det trænger ind, oftest døre og kældervinduer. Nu kan man klistre tapen fast i dør- og vindueskarmen, når der bliver advaret om stormflod eller skybrud, og så vil det forhindre vandet i at trænge ind,” fortæller direktør Terkel Lind fra Lind Solutions til Ingeniøren.

Tricket er, at du monterer forseglingstapen, når der bliver varslet skybrud eller stormflod. Det kræver ingen specielle forudsætninger at montere forseglingstapen, ligesom der ikke kræves konstruktive indgreb for at montere forseglingstapen. Der sker heller ingen skade på døre og vinduer, når tapen fjernes efter brug.

Produktet blev præsenteret tirsdag og består af et nonvowen-materiale med en kerne af et produkt, der svulmer op, når vandet rammer det. Hvad materialet mere præcist består af, vil Terkel Lind ikke oplyse.

Tapen kan dæmme op for 15 milimeter regn på en halv time - og det kan tilbageholde et vandtryk på 0,3 bar. svarende til en tre meter høj vandsøjle uden for vinduet/døren.

Læs mere på ing.dk


Deltag i debatten

luk
close