18-10-2018 00:54:00

Ingeniør- og lægevidenskaben danser tættere sammen

DTU og Region Hovedstaden har indgået en aftale om delestillinger, der sikrer en tættere kobling mellem forskning og udvikling inden for teknologiske løsninger i sundhedsvæsenet.
31. maj. 2016 Af DTU

Delestillinger giver indsigt i et andet fagområde end sit eget. Det mener Niels Axel Nielsen, der er koncerndirektør ved DTU. Den 1. januar 2015 indgik DTU og Region Hovedstaden en aftale om, at ingeniører fra DTU kan arbejde på et af Region Hovedstadens hospitaler. Samtidig kan regionens forskere og læger arbejde på DTU.

Dynamo

I Dynamo kan du læse om, hvordan forskningen på DTU bidrager med bæredygtige løsninger på mange af de udfordringer, vi står over for inden for områder som f.eks. energiforsyning, klimaforandringer, produktivitet og innovation. Magasinet udkommer fire gange om året og er gratis.

Hvis du vil vide mere: www.dtu.dk/Nyheder/Dynamo

I dag kan læger og ingeniører indgå i såkaldte kombinationsstillinger, hvor både videnskabeligt og ikkevidenskabeligt personale i en aftalt periode har to arbejdsgivere – henholdsvis DTU og Region Hovedstaden.

Driving Health Tech 2016

  • Stor Konference om sundhedsteknologi.
  • Hør om tracking, telemedicin, robotteknologi, medicobusiness, 3D print, kunstig intelligens og meget mere.
  • Den 14. november på Centralværkstedet i Århus.

Tilmeld dig Driving Health Tech 2016

”Med delestillingerne får ingeniører en attraktiv karrierevej, hvor de både kan forske sammen med lægerne i klinikken og have mulighed for at opnå et professorat på DTU,” siger Niels Axel Nielsen.

”Med den delte ansættelsesform får Region Hovedstadens forskningshospitaler mulighed for at tiltrække og fastholde flere dygtige forskere med en teknisk-naturvidenskabelig baggrund, og på DTU får vi inden for både forskning og undervisning glæde af flere medarbejdere med stor indsigt i kliniske behov og løsninger.”

Fokus på udvikling af teknologiske løsninger

DTU har stigende fokus på forskning og udvikling af teknologiske løsninger inden for det sundhedstekniske område. Det har central betydning for at bidrage med nye løsninger og produkter til bl.a. et bedre og mere effektivt sundhedsvæsen.

Region Hovedstaden har som sygehusejer og ansvarlig for kvaliteten i den behandling, der tilbydes, en klar interesse i at deltage i udviklingen af nye teknologiske løsninger mv. til gavn for forebyggelse, diagnostik, behandling og rehabiliteringsindsatsen i sundhedsvæsenet.

”Sundhedsteknologi fylder og efterspørges mere og mere i hverdagen på vores hospitaler. Det er derfor naturligt at bane vejen for, at de rette kompetencer på DTU kommer i spil. Målet er jo, at vi kan blive ved med at tilbyde de bedste behandlinger til vores patienter,” siger Hjalte Aaberg, regionsdirektør i Region Hovedstaden.

Det tværfaglige samarbejde mellem DTU og Region Hovedstaden skal understøtte Danmarks mangeårige styrkeposition inden for bioteknologi og sundheds- og velfærdsteknologi.

Artiklen er oprindeligt publiceret i Dynamo magasinet. 


Deltag i debatten

Sundhedsteknologi - Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close