11-12-2018 08:04:27

Ingeniører arbejder meget - se, hvor du selv ligger i forhold til dine fagfæller

Lønstatikkerne viser, at IDAs medlemmer i gennemsnit arbejder to timer mere end resten af befolkningen. Men der er brancheforskelle. Tjek dem her.
22. feb. 2017 Af IDA Learning

Bevar motivationen og arbejdsglæden

Tag et kursus i robusthed og få værktøjer til at øge dit gåpåmod, mens du passer på dig selv.

Brug dine styrker og kend dine sårbarheder på arbejdet.

Tilmeld kursus i robusthed

41,4 timer. Så meget arbejdstid lægger ingeniører og cand.scient'er i gennemsnit hver uge på danske arbejdspladser.

Det er næsten to timer mere end resten af fuldtidsansatte danskere, der ifølge Danmarks Statistik gennemsnitligt arbejder 39,6 timer om ugen.

Formanden for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen IDA, Juliane Marie Neiiendam, er ikke overrasket:

»Vi ved, at mange ingeniører brænder for det, de laver, og ønsker at gøre det så godt som muligt. Samtidig er de i vidt omfang selvledende og kommer derfor let til at lægge flere arbejdstimer på jobbet end andre.«

Meget arbejde, men få sygedage

Samtidig viser IDAs egne statistikker, at medlemmerne er mindre syge end andre grupper, og det vidner om, at mange ingeniører og cand.scient'er trives på arbejdspladserne, mener Juliane Marie Neiiendam. Ydermere er det kun hver femte, der skifter job på grund af for lange arbejdsdage. Faglige udfordringer er klart den vigtigste grund til, at IDA-medlemmer søger nyt job.

»Men trods høj trivsel og lavt sygefravær skal de alligevel passe på sig selv og lytte til de signaler, der siger, at nu er det tid til at holde lidt igen. Vore medlemmer må gerne brænde, men de må ikke brænde ud,« advarer Juliane Marie Neiiendam.

Længst arbejdsuge i bygge og anlæg

Internt i ingeniør-verdenen er det særligt ansatte i bygge- og anlægs-branchen, der skiller sig ud. Her er den gennemsnitlige arbejdsuge oppe på 43,1 arbejdstimer eller over en time mere end de næstmest tidskrævende brancher, Handel og transport og Andre brancher.

I den modsatte ende arbejder ingeniører og cand.scient'er i den elektroniske industri 'kun' 40,9 timer om ugen, hvilket dog stadig er over en time mere end den gennemsnitlige dansker.

Al den snak om robusthed kræver … robusthed
Al den snak om robusthed kræver … robusthed

Hvis ansvaret for robusthed i arbejdslivet entydigt pålægges den enkelte medarbejder, fraskriver virksomhederne sig deres ansvar. Kun ved fælles hjælp og samarbejde, kan man opbygge robuste medarb ...

Læs mere
 Få styrke, selvtillid og modstandskraft: Du kan selv trykke på dopaminknappen
Få styrke, selvtillid og modstandskraft: Du kan selv trykke på dopaminknappen

Få indblik i og gode råd til hvordan du kan opbygge styrke, selvtillid og modstandskraft. Chefpsykolog og ph.d på Psykiatisk Center på Frederiksberg Hospital Irene Oestrich fortæller, hvordan vi k ...

Læs mere
Afbryd dig selv
Afbryd dig selv

Netop når karrieren synes perfekt, og alt flasker sig, bør man være opmærksom på morgendagens udfordringer.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close