23-06-2018 23:26:12

Ingeniører skal også være købmænd

Aalborg Universitet bør være det første danske universitet, der opretter en salgsuddannelse til akademikere. Det mener Jens Neustrup Simonsen, der er formand sælgernes fagforening, Business Danmark.
8. jul. 2015 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Lær at sælge

Deltag på et af vores salgskurser og få konkrete salgsværktøjer og -teknikker, så du kan holde excellente salgspræsentationer og kundemøder.

Kurserne giver dig ny viden og styrker dine kompetencer inden for salg, rådgivning og kundekontakt.

Se vores udvalg af salgskurser

Jens Neustrup Simonsen arbejde på at få indført en særlig salgsuddannelse til akademikere, når de er ved at afslutte deres universitetsuddannelse.

”Indtil 2008 ringede telefonen bare af sig selv på virksomhedernes salgskontorer. Så kom finanskrisen og pludselig var det vigtigt at vide, hvordan man optimerer salget. Mange ingeniører havde under højkonjunkturen siddet i en salgsfunktion - uden at besidde salgskompetencer,” siger Jens Neustrup Simonsen.

Jens Neustrup har forslået Aalborg Universitet, at ingeniøruddannelserne skal slutte af med et ekstra semester i salg og markedsføring.

”Det er bare vigtigt, at vi nu får hele kæden med, så kommende ingeniører og for den sags skyld andre akademikere også ved, hvordan man får produkter og opfindelser afsat,” siger Jens Neustrup Simonsen.

Ingeniører skal kunne lukke et salg

Aalborg Kommunes erhvervsafdelingen kunne godt forestille sig en salgsuddannelse, der giver mere salgserfaring til akademikere med egen virksomhed.

”Efter mobileventyret, da flere af de store mobilvirksomheder skar ned i Nordjylland, mødte vi mange dygtige ingeniører. De var blevet ledige og havde ideer til forskellige virksomheder, siger erhvervskonsulent Finn Lange, der har mange års erfaring med at rådgive iværksættere i Aalborg Kommune”.

Finn Lange forklarer, at mange af ingeniørerne kom med gode ideer, men deres største udfordring var, at de skulle ud og sælge sig selv og deres produkter.

”De fleste nye virksomheder kan ikke overskue lønudgifter til en fuldtidssælger, så de skulle selv klare den del. De skal kunne lukke et salg og her kniber det ofte,” påpeger Finn Lange.

Få styrket dine kompetencer inden for salg som ingeniør

Mener du også, at det kunne havde været brugbart at afslutte din ingeniøruddannelse med et kursus i salg, men det blev ikke udbudt. Så kan IDA’s salgskurser måske hjælpe dig. 

IDA tilbyder salgskurser, hvor du får konkrete salgsværktøjer og -teknikker, så du kan holde excellente salgspræsentationer og kundemøder. Kurserne giver dig ny viden og styrker dine kompetencer inden for salg, rådgivning og kundekontakt.

Nedenfor finder du beskrivelser af de tre forskellige salgskurser: Professionelt salg for ingeniører, Projektsalg for ingeniører og Rådgivende salg for ingeniører. Så du kan vælge lige netop det salgskursus, som passer til dig. 

Du kan læse hele artiklen ” Ingeniører skal også være købmænd” på Nordjyske. 

Det komplekse salg kræver mange talenter
Det komplekse salg kræver mange talenter

Forstå kundens reelle behov og muligheder - det lægger kimen til det langvarige samarbejde.

Læs mere
7 egenskaber de mest effektive salgsledere besidder
7 egenskaber de mest effektive salgsledere besidder

Enhver sælger ved, at kvaliteten af deres salgsleder har enorm indflydelse på deres egen succes. En nylig undersøgelse foretaget af forfatter og salgsstrategi lærer, Steve W. Martin, bekræfter det ...

Læs mere
IDAs salgskurser og -uddannelser
IDAs salgskurser og -uddannelser

Få styrket dine kompetencer inden for professionelt B-t-B salg.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close