14-12-2018 20:37:24

Ingeniørstuderende har skabt verdens måske mest brændstofeffektive bil

Ingeniørstuderende fra DTU satser på at kunne slå verdensrekorden i distance kørt på én liter brændstof. Med bilen håber de på at teste grænsen for, hvor effektiv en bil kan blive.
22. maj. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

På Danmarks Tekniske Universitet har en letvægtsbil ved navn Dynamo rekorden i at køre 665 kilometer på en enkelt liter brændstof. Bilen er skabt af en gruppe ingeniørstuderende fra DTU Roadrunners, og i år regner de med at kunne slå deres rekord fra 2015. Bilen har nemlig været gennem forskellige forbedringer siden 2005, hvor den første gang blev skabt og siden forbedret hvert år af en ny gruppe studerende. Det skriver Videnskab.dk.

”Bilen har fået nyt aerodynamisk karrosseri og nyt baghjulsophæng, og så er motoren blevet testet ekstra godt i en ny simulator, hvor vi kan vurdere, hvornår og hvordan motoren performer bedst” fortæller Andreas Møbius, som er en af de ingeniørstuderende, der er en del af DTU Roadrunners, til Videnskab.dk.

Bilens kørestil kalder de studerende coast and burn, og er den mest brændstofeffektive måde at køre på. Bilen kan nemlig efter motorstart få fart på og kan efterfølgende køre et godt stykke med slukket motor, hvilket gør, at bilen kommer langt længere på literen. Bilen kan komme op på næsten 40 km/t, og den er afprøvet på fem testkørsler indtil videre.

De studerende har ved hjælp af en computersimulering udregnet, hvordan det er mest økonomisk for bilen at starte og stoppe motoren.

Den forhåbentlige nye rekord skal sættes i et stort løb i London kaldet Shell Eco Marathon den sidste uge i maj.


Deltag i debatten

Trafik og infrastruktur

Nyeste Trafik og Infrastruktur-jobs

luk
close