19-09-2018 03:44:48

Intel og Nvidia i benchmark-slagsmål om deep learning-førersædet

Deep learning: Kunstig intelligens er i disse år kampplads for en massiv positionskamp mellem nogle af verdens største it-firmaer. Nvidia og Intel hævder sig begge på bekostning af rivalen.
25. aug. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Intel og Nvidia i benchmark-slagsmål om deep learning-førersædet

Der bliver brugt enorme summer på kunstig intelligens i disse år. Et af de firmaer, der har købt flittigst ind er chipproducenten Intel, som har købt firmaer som Indisys, Saffron, Itseez og senest Nervana Systems. Derudover har firmaet smidt penge i firmaer som Lumiata, DataRobot, Perfant Technology og Parallel Machines i et forsøg på at blive en stor spiller inden for machine learning/deep learning.

Derfor er firmaet også ganske optimistiske på egne vegne. Tidligere på ugen offentliggjorde firmaet en platform, de mener vil gøre dem “ledende inden for kunstig intelligens”, og i en række benckmark-fremvisninger (1, 2) har de hævdet, at firmaets Xeon Phi-processor har lagt sig i spidsen foran en række konkurrenter. Det har fået en anden klassisk hardware-producent, som i løbet af de sidste år har taget store skridt mod en kunstig intelligens-førerrolle, til tasterne. Grafikkortproducenten Nvidias GPU har vist sig at være en velegnet og kraftfulde enhed til deep learning, og de mener ikke, at Intels benchmarks holder. I et blogindlæg med titlen “Correcting Intel’s Deep Learning Benchmark Mistakes”, kommenterer de direkte på, hvad de kalder Intels “incorrect facts”.

“Få områder bevæger sig så hurtigt lige nu som deep learning. De nuværende neurale netværk er seks gange dybere og mere kraftfulde end for blot ét år siden,” skriver Nvidia blandt andet i blogindlægget, før de leverer en stikpille til Intel.

“Så det er forståeligt at “newcomers” på området ikke er opmærksom på udviklingen, som er sket inden for både hardware og software”. 

Nvidia er først og fremmest irriterede over, at Intel hævder, at deres Xeon Phi er 2,3 gange hurtigere end Nvidias GPU. De mener, at Intel sammenligningen er med en 18 måneder gammel version, og derfor har de lagt deres opdaterede system på Github, så folk selv kan vurdere, hvem der har ret.

Blogindlægget slutter også af med nok en lille kommentar til konkurrenten.

“Det er dejligt, at Intel nu arbejder med deep learning, der er den vigtigste computerrevolution på vej mod en æra af kunstig intelligens, og deep learning er for stort et område til at ignorere. Men de skal få styr på deres facts”.

Interessant opkøb

Uanset hvad sker der spændende ting hos både Nvidia og Intel. Intel har netop brugt små 400 millioner dollars på at købe startup-virksomheden Nervana Systems, som leverer cloudbaseret deep learning. Det to år gamle firma har skabt et stykke software, der blandt andet bliver brugt til at analysere seismisk data og planter via deep learning. Og Intel ser Nervana Systems som et firma, der kan være med til at positionere firmaet som en af giganterne inden for kunstig intelligens, fordi firmaet har skabt en accelerator til kunstig intelligens, som kan gøre Intels chips mærkbart hurtigere.

Vil du vide mere om Nervana Systems kan du høre en podcast om Intels køb af Nervana Systems. Her kan du også høre mere om brug af kunstig intelligens under OL.  

Interesserer du dig for kunstig intelligens, deep learning og machine learning? Læs et af vores temaer eller meld dig ind i et af vores netværk

Machine Learning
Machine Learning

Få emner er så hypede i disse år som machine learning og kunstig intelligens. Potentialet er enormt, og derfor har giganter som Apple, Microsoft, Amazon, IBM og Intel heller ingen skrupler ved at ...

Læs mere
Kunstig intelligens
Kunstig intelligens

Kunstig intelligens er formentlig den fremtidsteknologi, der har størst potentiale for at skabe markante ændringer i vores dagligdag. Men hvad er kunstig intelligens, hvordan bliver teknologien e ...

Læs mere
Meld dig ind i IDA IT
Meld dig ind i IDA IT

Som medlem af IDA IT får du rig lejlighed til at holde dig ajour med den informationsteknologiske udvikling, og du møder ligesindede med samme faglige interesser som dig selv.

Læs mere
Meld dig ind i IDA Fremtidsteknologi
Meld dig ind i IDA Fremtidsteknologi

IDA Fremtidsteknologi er et netværk, der beskæftiger sig tværgående med alle teknologier og deres muligheder og konsekvenser. Det kan være helt nye teknologier, eller kendte teknologier, som imple ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close