10-12-2018 05:49:21

Interaktiv dansk undervisningsteknologi er på vej til at blive hit i udlandet

Gulvet, der er udviklet af forskere på Alexandra Instituttet og Aarhus Universitet giver mulighed for mere bevægelse i undervisningen, og det har de fået øjnene op for i udlandet.
18. aug. 2016 Af Alexandra Instituttet

England, Pakistan, Spanien, Dubai, Tyrkiet og Holland. Et digitalt interaktivt gulv, der får børnene til at røre sig, samtidig med at de bliver klogere og bedre til at samarbejde, er på vej til at gøre indtog på det globale landkort for interaktiv undervisningsteknologi. Gulvet, der hedder WizeFloor, blev første gang introduceret på Møllevangskolen i Aarhus i 2006 og er siden blevet installeret og løbende udviklet på mere end 100 skoler, daginstitutioner, hospitaler, plejehjem og demenscentre herhjemme. Gulvet er ligeledes ved at få godt fodfæste i England.

Meget fokus på læring og bevægelse

Udbredelsen skyldes især, at der i dag er meget fokus på bevægelse i undervisningen, fortæller Kaspar Rosengreen Nielsen, produktchef på WizeFloor og Principal Software Architect ved Alexandra Instituttet, der har været med til at udvikle gulvet.

Vi lever i en tid, hvor der er meget fokus på at få mere bevægelse ind i undervisningen. Ikke kun i Danmark, men også i udlandet, og her passer det interaktive gulv godt ind. Med gulvet kan børnene bruge deres krop, mens de lærer. Det giver både motivation og uddannelse. Uanset om man kommer fra Danmark eller udlandet, så kan de se potentialet, siger han. 

- Set i forhold til for ti år siden er folk i dag langt mere vant til it til i undervisningen. Det er bl.a. hjulpet godt på vej med udbredelsen af iPads, der har udvidet perspektivet for it og betyder, at man også ser interaktive gulve som en mulighed.

Afgørende at være til stede på internationale messer

Men den stigende efterspørgsel fra udlandet er også båret frem ved at være til stede på store internationale messer i England og Holland, heriblandt BETT Show, der er verdens førende event for digital læring - her blev gulvet valgt som én af 25 ting, som man ikke må gå glip af. 

- Det er dyrt at deltage og købe en stand på en messe som BETT, men set i tilbageblik har det været at alle pengene værd, fordi det har både været med til at udbrede kendskabet i specielt England, men også herhjemme. Simpelthen fordi at BETT er et af de vigtigste mødesteder inden for uddannelse, teknologi og undervisning. Det har både givet netværk, omtale i medier og kontakter til forhandlere, fortæller Karen Johanne Kortbek, Senior User Experience Specialist på Alexandra Instituttet.

Lærer bedre ved at bruge kroppen

Hele kongstanken er, at nogle børn lærer bedre gennem bevægelse, mens andre lærer ved at sidde stille og læse en bog. Med et interaktivt gulv som WizeFloor kan børnene bruge deres krop og bevæge sig, mens de lærer. 

-Man kan f.eks. måle geometriske størrelser med hænderne og fødderne på gulvet, og på den måde erfarer man sammenhængen med, hvordan en retvinklet trekant ser ud, samtidig med at man bevæger sig. Det, mener vi jo, er klart bedre, end hvis man først skal lave motion og derefter matematik, forklarer Kaspar Rosengreen Nielsen.

Hør Kaspar Rosengreen Nielsen forklare ideen bag WizeFloor for den amerikanske kanal News9, da de kiggede forbi BETT 2016.

Artiklen er oprindeligt publiceret på Alexandra Instituttet. 


Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close