18-10-2018 22:29:05

Japan fører an i robotrevolutionen

Robotter: Robotter er ikke længere en god eller ond fremtidsvision. De er her allerede i stor stil. Bank of America Merrill Lynch har lavet et kort, der viser, hvilke lande der fører an i den 4. industrielle revolution.
23. maj. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Japan fører an i robotrevolutionen

Det er anslået, at robotter i 2020 vil have erstattet mindst 5-7 millioner job på verdensplan. Og det er ikke bare inden for tung industri eller masseproduktion som tekstil-industrien, at robotterne flytter ind. Også “white collar jobs” som undervisning, jura og bankindustrien er ifølge eksperter i farezonen.

Bank of America Merrill Lynch har netop udgivet deres store rapport Transforming World Atlas, der stiller skarpt på ændringerne i samfundet. Og et af kortene i rapporten viser netop, hvor stor en rolle robotter spiller i mange lande.

Kortet viser, at Japan har taget førertrøjen, når det kommer til robotter med mere end 310.000 aktive styks. Det er mere end tre gange så mange som arvefjenden Kina og næsten dobbelt så mange som USAs 168.000 og Tysklands 162.000.

I rapporten kan du også se, hvor meget de enkelte lande bruger på forskning og udvikling, hvilke risici, der præger de enkelte lande, hvor stor gæld verden har, hvilke lande der handler med hinanden og et kludetæppe af tilsvarende oplysninger serveret på en overskuelig måde.

Men der er også grafer, der viser, hvor verdens flygtninge kommer fra, hvor mange våben amerikanerne ejer, verdens aldersfordeling.

Du kan se hele rapporten her.

Robobusiness Europe 2016
Robobusiness Europe 2016

Robobusiness Europe 2016 er Europas største robot- og dronekonference med tilhørende udstillinger. 1.-3. juni finder messe+konference sted i Odense Congress Centre – og IDA er med! 

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close