26-05-2017 01:58:26

Sådan sender du en uopfordret ansøgning

Hvis du vil tage et dristigt initiativ og være et skridt foran, har du brug for god forberedelse og en målrettet uopfordret ansøgning.
26. jan. 2015 Af IDAs Karrierekonsulenter
Sådan sender du en uopfordret ansøgning

Job og Karriere

Få hjælp til alt inden for karriere, kompetencer og efteruddannelse. IDA har en række værktøjer, der hjælper dig med at kortlægge din nuværende karrieresituation samt lægge puslespillet for fremtiden.

Se alle IDAs tilbud inden for Job og Karriere her.


Mange job besættes via netværk eller uopfordrede ansøgninger, derfor kan det godt betale sig at skrive uopfordrede ansøgninger til firmaer, hvor du vil arbejde.

Ballisagers Rekrutteringsanalyse fra 2013 (eksternt link) viser, at 29 % af virksomhederne bl.a. ansætter uopfordrede ansøgere.

Du kan finde interessante firmaer gennem dit faglige eller regionale netværk, og i opslagsværker som GreensKrak eller via Google søgninger.

Find oplysninger om firmaet

Undersøg alt om det pågældende firma:

  • Få evt. tilsendt brochurer, årsberetninger og lignende.
  • Check firmaets hjemmeside - har virksomheden særlige behov, som du kan matche?
  • Find dine egne koblinger til firmaet

Find ud af, hvem der kan hjælpe dig med yderligere oplysninger om den virksomhed, du har kig på f.eks. en fra dit faglige eller regionale netværk? Eller en, du har fælles bekendt med på LinkedIn?

Giver en uopfordret ansøgning muligheder for dig?

Ring til firmaet – i første omgang personaleafdelingen, hvis det er et større firma. Stil velforberedte spørgsmål, så du i første omgang bliver klar over, om det er umagen værd at sende en ansøgning.

Ideer til spørgsmål er:

  • Spørg hvilke kompetencer og hvilken ingeniørprofil, de har brug for.
  • Spørg ind til afdelinger, og find ud af, hvilken afdeling du passer ind i og hvilke opgaver, du kan varetage i firmaet.
  • Undersøg, hvem du skal stile ansøgningen til.

Send en ansøgning

Skriv en ansøgning efter de samme principper, som når du søger et opslået job. Den uopfordrede ansøgning skal dog ikke handle om en specifik stilling, men i højere grad vise at du har kompetencer og initiativ, som den pågældende virksomhed kan bruge.

Tænk på at sælge dig selv som problemløser og ikke som en, der tigger efter et job. Sørg så vidt muligt for at have et navn/en person, du kan sende ansøgningen til.

Sørg for selv at følge op på ansøgningen, hvis der ikke er bid lige med det samme. Overlad aldrig dette initiativ til firmaet.

Se også vores rådgivningsside for ledige


Deltag i debatten

luk
close