27-05-2018 13:41:52

Kan man have et CV som studerende?

Ja, det kan man – og det bør man. For et godt opbygget CV hjælper dig med at få dine relevante kvalifikationer frem i lyset, så arbejdsgiverens interesse bliver fanget – og du kommer øverst i bunken af jobansøgere.
12. jun. 2017 Af IDA

Med IDAs nye CV-assistent får du hjælp og vejledning til at opbygge et CV. Men det kan være svært, når man ikke har mange års erfaring på arbejdsmarkedet. Hvad skal du lægge vægt på? Hvad er vigtigt? Det kan være vanskeligt, når man kun har akademisk erfaring.

Du skal først og fremmest være opmærksom på at beskrive de relevante projekter og fag, du har arbejdet med under uddannelsen - hvilke analyser og metoder har du arbejdet med? Vær grundig med at beskrive dem, og perspektiver dem op mod hvilke områder, projekterne har klædt dig på til at arbejde inden for. Har du f.eks. arbejdet med dataindsamling, IT-projekter eller noget andet, så beskriv, de erfaringer, du har fra projektet og sæt det op i forhold til de opgaver, som et stillingsopslag beskriver. Og vær opmærksom på, at dit CV skal tilpasses det enkelte stillingsopslag, og det ikke er alle dine projekter og fag, der er lige relevante. Uddyb de relevante fag meget i forhold til, hvilke kompetencer du har fået.

Det vi oplever i IDA er, at man som studerende ofte har erhvervserfaring, som er vigtig at få med i et CV, men som man glemmer at beskrive i CV’et. Har du f.eks. undervist, besidder du formidlingsevner, som kan være relevante for en kommende arbejdsgiver at kende til. Har du haft 10 forskellige studiejobs, som ikke er direkte relevante, så kan du slå dem sammen til et job i dit CV.

Beskriv hvad din studieretning, og hvilke interesser du gerne vil arbejde inden for i dit resume. Og helt overordnet beskriv hvilke områder du har kompetencer inden for – og uddyb dem senere i CVet under Uddannelsespunktet. Slut dit resume af med at beskrive hvordan du arbejder på en arbejdsplads eller i en studiegruppe.

IDAs bedste råd til dig, der skal til at starte op på arbejdsmarkedet er: Fokuser på det du kan – ikke det du ikke kan.


Hvordan kan IDAs nye CV-assistent hjælpe?

CV-assistenten kan hjælpe dig med at skrive det optimale CV. Assistenten giver dig:

  • Et overblik over hvilke elementer du skal have med, og i hvilken rækkefølge.
  • Rådgivning, fra vores karriererådgivere, om hvad de forskellige sektioner skal indeholde og hvad du skal lægge særligt vægt på.
  • Og sidst, men ikke mindst, en platform, der gør, at dit CV altid er lettilgængelig og let at justere. Det gør det nemt for dig at tilpasse dit CV til forskellige

jobopslag. Du har samtidig det enkelte CV i din oversigt, så du kan finde dem frem inden jobsamtalen.

  • Den giver dig mulighed for at udarbejde et overskueligt CV med det rigtige indhold.
Er frivilligt arbejde vejen til drømmejobbet?
Er frivilligt arbejde vejen til drømmejobbet?

Frivilligt arbejde gavner jobsøgeren, hvis det er fagligt relevant, men der er grænser for, hvor langt frivilligheden løfter karrieren. Det kan aldrig kompensere for manglende uddannelse eller arb ...

Læs mere
Sådan fik jeg den helt rigtige praktikplads: IDA-rådgivning gjorde mig skarp i praktiksøgningen
Sådan fik jeg den helt rigtige praktikplads: IDA-rådgivning gjorde mig skarp i praktiksøgningen

Anne Hansen, der læser til produktionsingeniør på Syddansk Universitet, er netop startet i praktik i Rockwool. Rådgivning i IDA har gjort hende bevidst om, hvad hun skulle gå efter.

Læs mere
Gå-på-mod gav job lynhurtigt efter eksamen
Gå-på-mod gav job lynhurtigt efter eksamen

Casper Christoffersen, der blev uddannet bygningsingeniør 10. januar, stod midt i februar med to jobtilbud på hånden. Han kontaktede en i Føtex med tøj på fra et entreprenørfirma – og ringede til ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close