23-10-2018 05:23:35

Test dig selv: Har du det rette job?

Er du træt af at høre, at du skal udvikle dig, og at du ikke må gro fast? Er du i tvivl om, hvornår det er ok bare at læne sig tilbage og nyde det fede job, du har kæmpet for? Tag testen og find ud af, om du er på rette hylde.
12. jun. 2017 Af IDA Learning

Finder du stadig glæden i det job, du er i? Så kan du roligt sige tillykke til dig selv: Du har fundet din rette hylde. Du skal derfor ikke føle, at du skal skifte job, fordi du har været 10 år i samme virksomhed. Når du har været mange år i en virksomhed viser det, at du er en loyal og værdsat medarbejder. Og hvis dit job konstant udvikler dig, så udvikler din markedsværdi sig også.

“Vi skal ikke alle stræbe efter det store lederjob eller den unikke specialist-stillling. Det afgørende er, at du bruger dine styrker, evner og talenter i dit arbejdsliv og trives i det. Så skal du selvfølgelig tænke over, hvordan du får dem i spil,” siger karriererådgiver i IDA, Jeanette Svendsen.

IDAs karriererådgivere har samlet 5 spørgsmål, der giver dig en indikation om, hvorvidt du er det helt rigtige sted, eller om du skal tage en snak med din chef. Du får samtidig tips til at gøre dit nuværende job til det rigtige for dig.

Spørgsmål (1 af 5):
“Det er mandag morgen, og en ny arbejdsuge venter. Hvordan har du det?”

Dit svar?
  • Jeg vågner glad og glæder mig til at tage ind på arbejde.
    Det første og tydeligste tegn på, at du er det rette sted, er, at du hver mandag tager glad på arbejde. Du har masser af arbejdsglæde og er fyldt med energi, fordi du har en masse spændende opgaver som du brænder for.
  • Arbejdet er ikke så vigtigt for mig. Mit fokus er på min familie, min hobby eller lignende.
    Timing er vigtigt i karrieren, og det kan være helt fint, at fx familien fylder mere i en periode. Men det er ikke en strategi, der holder over et helt arbejdsliv. Tænk på, hvor mange timer, du bruger på dit arbejde - det vil oftest være mange flere timer, end du tilbringer med familien i hverdagene, så det er vigtigt, at du er glad og engageret. Hvis du er glad, når du er på arbejde, har du også god energi med hjem når arbejdsdagen slutter.
  • Jeg har brugt hele søndagen på at grue for en ny uge. Bare tanken dræner mig.
    Vi har allesammen dage, hvor vi kan have det sådan - især i starten af en uge eller ved perioder med meget travlhed. Men det er et rigtigt dårligt tegn, hvis du har det sådan hele tiden. Hvis det er tilfældet, er det værd at overveje, hvorfor du har det sådan, og hvilke initiativer du kan tage for at ændre din situation. Prøv evt. IDAs situationsanalyse, som du finder nederst på siden. Og tag en ærlig snak med din chef, om der kan ændres på din opgavesammensætning, så du fx har mere tid til de opgaver, der giver dig energi.
Situationsanalyse - hvordan har du det i dit job lige nu?
Situationsanalyse - hvordan har du det i dit job lige nu?

Svar på 49 spørgsmål og kom tættere på din egen situation i forhold til bl.a. opgaver, kollegaer og familie.

Læs mere
Syv dårlige grunde til at kvitte jobbet
Syv dårlige grunde til at kvitte jobbet

Du kan overbevise dig selv om, at du bliver nødt til at kvitte jobbet for at opnå dine karrieredrømme. Karriererådgiver i IDA giver dig syv eksempler på dårlige grunde til at kvitte jobbet, og hvo ...

Læs mere
5 gode grunde til at kvitte dit job
5 gode grunde til at kvitte dit job

Der er mange faktorer, der har indflydelse på, hvor tilfreds du er med din jobsituation. Nogle af disse styrer du selv, andre kan du påvirke i samarbejde med chef eller kolleger, mens andre igen e ...

Læs mere
Hvorfor går du på arbejde? Fem gode råd til at give jobbet mening
Hvorfor går du på arbejde? Fem gode råd til at give jobbet mening

Forskning viser, at du er mest glad for dit arbejde, hvis det giver mening, hvis du kan arbejde selvstændigt uden snærende bånd, og hvis du bliver udfordret fagligt, så du flytter dig, fortæller k ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close