23-06-2018 23:17:49

Kaster Google sig over poker?

AI: Googles supercomputer AlphaGo har netop slået den koreanske mester i GO. Noget tyder på, at det næste spil, Google kaster sig over, bliver poker.
31. mar. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Kaster Google sig over poker?

Når man tænker over, hvor få danskere, der egentlig kender det ældgamle kinesiske spil GO, fik det bemærkelsesværdigt meget opmærksom, da den koreanske stormester tidligere på måneden måtte sande, at Googles DeepMind-computer var for stor en mundfuld. Men når så mange synes det, det er interessant, er det fordi, Go var den næste menneskelige bastion efter skak, der skulle holde stand i mange år. Og de fleste eksperter havde også forventet, at en computer-sejr lå flere år ude i fremtiden.

Go er et mere end 2500 år gammelt spil, men på trods af et relativt simpelt regelsæt, er spillet uhyggeligt komplekst. Brættet er større end i skak, og det giver et enormt antal udfaldsmuligheder for hvert træk. Derudover bygger spillet i højere grad end fx skak på intuition, og det er især på dette felt, at Google DeepMind er nået langt på kort tid med AlphaGo.

Google har aldrig været en virksomhed, der hviler på laurbærbladene, og derfor er firmaet allerede i gang med at planlægge næste skridt. Meget tyder på, at det bliver poker, skriver The Guardian, som bygger deres bud på den videnskabelige artikel Deep Reinforcement Learning from Self-Play in Imperfect-Information Games.

Artiklen er skrevet af Johannes Heinrich og David Silver fra UCL. Silver er blevet kaldt “the intellectual powerhouse” bag Google Deepmind, og derfor vækket det opsigt, når han kaster sig over poker. I artiklen beskriver de to forskere, hvordan AlphaGo-programmet selv skulle finde frem til sin strategi i de to pokervarianter, Leduc og Texas Hold’em. Og her havde holdet held med at nærme sig det niveau, verdens bedste pokerspillere har.

Når poker er et interessant mål for Google, er det blandt andet fordi, computeren hverken kan se, hvilke kort, der ligger på bordet, og modstanderne har på hænderne. Computere kan uden problemer udregne sandsynlighed, men de har problemer med at udregne modstandernes adfærd, fordi der ligger et psykologi-aspekt.

Læs artiklen hos The Guardian

Machine Learning
Machine Learning

Få emner er så hypede i disse år som machine learning og kunstig intelligens. Potentialet er enormt, og derfor har giganter som Apple, Microsoft, Amazon, IBM og Intel heller ingen skrupler ved at ...

Læs mere
Kunstig intelligens udvider de ingeniørmæssige muligheder
Kunstig intelligens udvider de ingeniørmæssige muligheder

Niel Jacobstein er ekspert i kunstig intelligens (AI) ved Singularity University i Silicon Valley. Her giver han et overblik over, hvordan AI øger mulighederne i ingeniørernes verden.

Læs mere
Disse tre gennembrud har for alvor banet vej for kunstig intelligens
Disse tre gennembrud har for alvor banet vej for kunstig intelligens

Wired Magazines redaktør, Kevin Kelly, mener, at kunstig intelligens vil forvandle internettet, den globale økonomi og civilisationen. Tre faktorer er afgørende.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close