10-12-2018 05:33:05

Kattegat-forbindelsen: »Sammenhængskraften i det danske samfund er på spil«

Kattegatforbindelsen: Man vender ryggen mod Jylland, hvis man fra politisk hold prioriterer en fast forbindelse til Sverige over en Kattegat-forbindelse, mener formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen
30. jan. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Kattegat-forbindelsen: »Sammenhængskraften i det danske samfund er på spil«

»Hvis man vedtager endnu en fast forbindelse til Sverige, og vi ikke samtidig får en beslutning om Kattegat-forbindelsen, går det galt. Det er selve sammenhængskraften i det danske samfund, der er på spil,« siger Bent Hansen til Jylland-Posten.

Opråbet fra formanden for Region Midtjylland kommer i et år, hvor der skal træffes store beslutninger om fremtidens infrastruktur, og Hansens indspil kommer som en direkte advarsel til politikere, der ønsker en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Bent Hansen, der også er medlem af Kattegatkomitéens formandskab, forudser, at hvis København orienterer sig mod Skåne, er Jylland tvunget til at satse på Hamborg med en såkaldt Jyllands-korridor til den tyske storby.

Det er ikke første gang, at Bent Hansen tager et opgør med politikerne, som han ikke mener tager hensyn til udviklingen i Jylland. Men han pointerer, at det ikke handler om at sætte penge af. For Bent Hansen er overbevist om, at pensionskasser og store fonde vil være interesseret i at finansiere det store projekt, der binder Danmark sammen.

»Vi ønsker blot det samme som Femern-projektet: en statsgaranti. Det er det eneste. Vi skal nok selv finde pengene. Jeg tror, det er nu, hvis ikke Sjælland og København skal overhale os en gang til med en ekstra forbindelse til Sverige, og så bliver det godt nok svært at komme herover«.

Læs hele artiklen på Jyllands-posten.dk

Kattegatforbindelsen - kommer der en bro over Kattegat?
Kattegatforbindelsen - kommer der en bro over Kattegat?

Byggeri: Hvor dyr vil en fast forbindelse over Kattegat blive? Og hvordan vil det påvirke miljøet før og efter broen er færdig? Vi har kigget nærmere på projektet og prøver at ridse op, hvad vi ved, samt h ...

Læs mere
“Vi har ikke råd til at undvære Kattegatbro”
“Vi har ikke råd til at undvære Kattegatbro”

Ifølge den nu afgåede chefanalytiker i Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen bør Danmark hurtigst muligt begynde at arbejde for en fast forbindelse over Kattegat.

Læs mere
»Tudetosset« ikke at arbejde videre med en bro over Kattegat
»Tudetosset« ikke at arbejde videre med en bro over Kattegat

Kattegatforbindelsen: Rambølls beregninger viser, at der kan spares 36 milliarder kroner i statsbidrag til en fast Kattegatforbindelse, hvis man ændrer på renten på lånet og er en anelse mere optimistiske i forhold til ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close