19-09-2018 09:31:05

Københavns Kommune skal bruge 390 millioner kroner på skybrudssikring

Skybrud: Skybrud har flere gange lammet København. Nu har kommunen besluttet at afsætte næsten 400 millioner kroner til 11 projekter, der skal sikre 80.000 husstande mod skybrud.
14. apr. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Københavns Kommune har afsat 390 millioner kroner til skybrudssikring
Københavns Kommune har afsat 390 millioner kroner til skybrudssikring

Oversvømmede kældre, biler der står under vand og kloakker, der løber over. Konsekvenserne af de mere og mere hyppige skybrud kender vi efterhånden lidt for godt, og blandt andet i København har det kostet milliarder af kroner. Det har fået Københavns Kommune til at afsætte 390 millioner kroner til kampen mod oversvømmelser.

Mandag vedtog politikerne i Teknik- og Miljøudvalget at give grønt lys til 11 projekter til en samlet værdi af 390,5 millioner kroner. Projekterne skal være med til at sikre 77.328 husstande mod skybrud.

“Vi befinder os i en ny virkelighed, hvor skybrud er blevet en hyppigere del af vores hverdag. Derfor er vi nødt til at sikre København og københavnerne mod de voldsomme mængder af vand, og det gør vi på bedste vis. De 11 udvalgte projekter skal være med til at sikre over 77.000 københavnske husstande mod fremtidens skybrud,” siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Forskellige projekter

De 100 projekter kommer til at dække både mellem- og højrisikoområder, og der er især fokus på at forbedre de områder, der kan holde vandet tilbage og væk fra kloakkerne. Fx skal Skt. Jørgens Sø midt i København, Lersøparken i Bispebjerg og Valbyparken i Sydhavnen alle spille centrale roller i den sammenhæng, så vandet kan ledes ad skybrudsveje til de store områder og dermed holdes væk fra kældre og kloakker.
De valgte løsninger skal både give økonomisk og rekreativ værdi, forklarer Morten Kabell:

- Vi kunne godt grave hele København op og så lægge større kloakker under byen, men det ville koste op mod 20 milliarder kroner og kun komme københavnerne til gode, når regnen falder tungt. I stedet laver vi nye løsninger, som skaber grønne og blå byrum, som københavnerne kan nyde godt af hele året rundt. Den tilgang, som skaber så meget merværdi, har givet genklang i hele verden, og det kan vi være stolte af i København. Både i et økonomisk og et rekreativt perspektiv, siger Morten Kabell.

Med projektpakken for 2017 er der disponeret 837,9 mio.kr. til i alt 33 projekter ud af de samlede 3,317 mia.kr fra ansøgningen til Forsyningssekretariatet, som dækker 300 projekter.

Læs mere om Københavns Kommunes arbejde Skybrudsprojekter.


Er 390 millioner kroner nok til at sikre København mod skybrud? Bland dig i debatten

luk
close