17-12-2018 20:37:05

Kom til morgenmøde om selvkørende biler

Selvkørende biler: Vejdirektoratet holder møde om selvkørende biler. Der er stadig få ledige pladser.
12. okt. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Der bliver talt meget om de selvkørende biler. Bliver de mere eller mindre sikre end traditionelle køretøjer? Lidar eller ej? Hvilke producenter har gang i spændende ting? Hvad får det af betydning for erhverv som taxi- og lastbilchauffører? Og selvfølgelig det store spørgsmål: Hvornår kommer de?

Men er Danmark i det hele taget klar til at tage imod de selvkørende biler, hvis de kommer i løbet af få år? Det sætter Vejdirektoratet fokus på til et morgenmøde 3. november.

Til mødet kan du høre oplæg fra fire forskellige interessenter, som har hvert sit take på den selvkørende fremtid. Adriano Alessandrini er professor ved universitetet i Firenze. Adriano var projektko­ordinator for CityMobil2, som gennemførte en række projekter med automatiserede busser i forskellige europæiske byer. Adriano Alessandrini vil fortælle om erfaringerne fra CityMobil2-projekterne.

Mette Skamris Holm er afdelingsleder i Aalborg kommune og arbejder med Trafik­planlægning og ITS. Aalborg kommune undersøger muligheden for at indsætte selv­kørende shuttlebusser under forsøgsordningen. Shuttlebussen vil skulle betjene en 2,1 kilometer lang strækning med formålet at mobilisere en gruppe mindre mobile borgere og binde forskellige bebyggelsesområder sammen i Aalborg Øst.

Peter Sorgenfrei er CEO for Autonomous Mobility, der importerer selvkørende køre­tøjer. Autonomous Mobility arbejder med såvel det tekniske, logistiske og sikkerheds­mæssige forbundet med de selvkørende løsninger - og betragter den selvkørende service som et supplement til de transportformer, der findes i dag.

Og derudover kan du høre Vejdirektoratets egen Andreas Egense, der udarbejder beslut­ningsgrundlag for ny vejinfrastruktur – en infrastruktur, der skal holde i 100 år.

Der er få ledige pladser tilbage til morgenmødet. Tilmeld dig på vejdirektoratets hjemmeside.

Selvkørende biler
Selvkørende biler

Den traditionelle bilbranche bliver udfordret af opkomlinge som Google og Tesla, der arbejder hårdt på at være først med selvkørende biler. Men hvornår ser vi de første 100 procent selvkørende bi ...

Læs mere
Techtopia #6: Biler er noget vi deler – også med robotterne
Techtopia #6: Biler er noget vi deler – også med robotterne

Podcast: I fremtiden er det slut med at købe biler. De skal ud af garagen og ind i en app, og chaufførtjansen lader vi teknologien om. SIRI-kommissionen har kortlagt fremtidens digitale transport. Vært: He ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close