18-10-2018 23:10:34

Læseværdigt nyt magasin om industri 4.0

Industri 4.0: Er du stadig uskarp på, hvad industri 4.0 er for en størrelse? DTU sætter fokus på den fjerde industrielle revolution, digitalisering, robotter og big data i den seneste udgave af magasinet Dynamo.
29. maj. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Læseværdigt nyt magasin om industri 4.0

Næsten ligegyldigt hvilken branche du arbejder i, kommer du i løbet af de kommende år og årtier til at skulle forholde dig til begrebet industri 4.0. 

For de optimistiske giver sammensmeltningen af produkter og digitalisering unikke muligheder for at skabe et rigere samfund, hvor de kedelige og hårde arbejdsopgaver er overladt til robotter. Mens pessimister peger på de udfordringer, som den fjerde industrielle revolution potentielt set rummer. Kort sagt et klassisk teknologi-dilemma. 

For industri 4.0 er både en mulighed og en udfordring, som DTUs rektor, Anders Bjarklev også skriver i sin indledning til nyeste nummer af DTUs magasin Dynamo, som ligger frit tilgængeligt. Her sætter DTU fokus på netop industri 4.0, og hvad det får af betydning, at produktionen kan automatiseres ved hjælp af robotter og 3D-print, og hvordan virksomhederne kan bruge digitalisering til at effektivisere produktionen. 

Magasinet er læseværdigt, og i DTUs Industri 4.0-tema kan du også læse mere om de tre tidligere industrielle revolutioner, teknologier som 3D-print, droner og robotteknologi, der driver udviklingen og sundhedsteknologi. 

Læs Dynamo her

Forstå Industri 4.0 på 5 minutter
Forstå Industri 4.0 på 5 minutter

Industri 4.0: Vi står måske foran en teknologisk revolution, der vil ændre fundamentalt på vores samfund. IDA giver dig en kort indføring i industri 4.0 og fænomenets muligheder og udfordringer.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close