12-12-2018 04:17:25

Lagring af solenergi vil snart nå et vendepunkt

Solen har et stort potentiale som alternativ energikilde, men vi gør næsten ikke brug af det. Det bliver formentlig anderledes inden for de næste fem år, da flere solcelleanlæg og lagringsmuligheder vinder frem.
16. jun. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Inden for de næste fem år, vil vi kunne se meget mere til solcelleanlæg som disse.
Inden for de næste fem år, vil vi kunne se meget mere til solcelleanlæg som disse.

Udsigterne for at anvende sol som energikilde ser strålende ud. Tests viser, at hvis der indsættes solcelleanlæg på et areal så stort som Spanien, kan det forsyne hele verden i 2030. Eller hvis man bare tager et hjørne af Utah og Nevada, så kan man drive hele USA ved hjælp fra kun solenergi.Det skriver Techinsider. 

Alligevel udgør solenergi kun 0,39 % af al energien i USA, det viser målinger fra 2015.

Dog mener Lyndon Rive, CEO for SolarCity, at solenergien kommer til at begynde at få reel trækkraft de kommende år.

”The way we build power plants today won't happen in five years time, I'm absolutely sure thats the case,” siger Rive.

Det er blandt andet fordi, at priserne på solcellerne rasler ned, hvilket gør solenergi til et konkurrencedygtigt alternativ til fossile brændstoffer. 

Flere energivirksomheder er også begyndt at investere i solceller. For eksempel har Con Ed, Sunpower, og Sunverge investeret 15 millioner dollars til at udstyre 300 hjem i New York med solceller og lithium-ion-batterier til energilagring.

Samtidig har mange byer og lande et ønske om at overgå til 100 % vedvarende inden for de kommende år, og derfor er der også kommet større fokus på lagring af solenergien.

"So there's a lot of stuff happening right now to bring storage to massive, massive scale, with massive scale, cost reduction is going to occur,” siger Rive.

Når prisen på lagringsmuligheder bliver billigere, så vil solcelleanlæggene også falde i pris. Og faktisk er priserne på solcelleanlæg allerede faldet mere end 50 % i USA i løbet af de sidste fem år. Så er spørgsmålet bare, hvornår husejerne vil få deres eget solcelleanlæg.

"So the question then is, is it a three or five year time frame?" afslutter Rive.

Flydende solcelleanlæg

Solcelleanlæg kan også implementeres andre steder end på land. I Japan har ingeniører implementeret et effektiv solcelleanlæg, der flyder på vandet. I videoen herunder kan du se, hvordan det fungerer, og hvilke fordele der er ved at implementere solcelleanlæg på vandoverflader. 

Du kan læse mere om solcelleanlæggene og lagringsmulighederne på Techinsider.


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close