11-12-2018 08:34:17

Lego vil have bæredygtige klodser

I år 2030 vil du kunne købe bæredygtige legoklodser. Lego er i gang med at udvikle et bæredygtigt materiale til fremstilling af legoklodser for at skåne miljøet.
4. jan. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
I fremtiden vil dine legoklodser være lavet af bæredygtigt materiale.
I fremtiden vil dine legoklodser være lavet af bæredygtigt materiale.

Lego vil ansætte 100 materialeeksperter og investere 1 milliard kroner til udvikling og implementering af nye bæredygtige materiale til fremstilling af Legoklodser og emballage. Udviklingen af det bæredygtige materiale til legoklodserne skal foregå på det nyetableret LEGO Sustainable Materialt Centre.  

Lego producerede over 60 milliarder klodser i 2014, svarende til lige godt 6000 tons plastik. Derfor vil anvendelse af bæredygtigt materiale i stedet for plastikken have en stor betydning for miljøet.
Grunden til, at det tager så lang tid, at finde et nyt bæredygtigt materiale, er, at det også skal holde om 50 år, når klodserne arves videre fra generation til generation. Det betyder, at man skal finde et materiale, som er lige så godt som det nuværende.  

Allerede i 2014 begyndte Lego at finde et nyt bæredygtigt materiale, som kunne erstatte abs-plast. Lego var tæt på at finde en løsning, men der var et lille problem. Klodserne havde nemlig problemer med at klikke lige så godt sammen, som det eksisterende materiale gjorde. Lego har endnu ikke fundet et materiale til klodserne, men andre virksomheder har haft erfaringer med at anvende bioplastik, som laves ud af blandt andet korn, sukkerplanter eller andre typer af biomasse.  

Fremtidens bæredygtige legoklodser
Du kan høre mere om fremtidens materialer i LEGO koncernen til arrangementet ”Plastic – a sustainable solution”, hvor Allan V. Rasmussen, Materials Manager i Lego, vil holde oplæg, om de tanker der ligger bag beslutningen om at udvikle et bæredygtigt materiale, og hvilke udfordringer der ligger i det.

Oplæggene til arrangementet vi handle om, hvordan plastbranchen skal begrænse fossile ressourcer gennem optimering via brug af bio-polymere og genbrugsplast.  


Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

Nyeste energi- og miljøjob

luk
close