10-12-2018 05:35:03

LEO Innovation Lab: ”Vi vil være på forkant med disruption”

Hør Kristian Hart-Hansen, CEO hos LEO Innovation Lab, fortælle om, hvordan de som medicnalvirksomhed prøver at være på forkant med disruption
19. jul. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

LEO Pharmas svar på disruption er deres undervirksomhed LEO Innovation Lab. LEO Innovation Lab har til formål at forbedre livet for patienter med hudsygdomme herunder psoriasis. Det lyder som alle andre medicinalvirksomheder, men LEO Innovation Lab arbejder ikke med medicin. I stedet ser de på alt andet, der har indflydelse på patienternes hudsygdomme herunder den mentale sundhed, diæt, fitness, hvilket Kristian Hart-Hansen, CEO hos LEO Innovation Lab, fortalte om til Driving Technology 2016.

LEO Innovation Lab har blandt andet skabt en app, hvor patienter kan komme i kontakt med hudlæger samt få råd og vedledning til kost, der kan hjælpe på deres hudsygdom.

”Vi prøver forskellige ting. Vi udvikler og ser, hvordan patienterne reagerer på det, vi udvikler. Hvis det ikke fungerer, så lukker vi ned for det, og hvis det gør, så arbejder vi videre på det. Intet er for stort eller for småt. Det vi prøver er at engagere folk med en hudsygdom, og hvad de har af behov for at få et bedre liv,” siger Kristian Hart-Hansen.

I forhold til diskussionen om, at enhver industri bliver disruptet, mener Kristian Hart-Hansen, at medicinalindustrien først vil blive disruptet om 5-10 år. Simpelthen fordi, at omkostninger er så store i forhold til at udvikle nye produkter, og at der samtidig er meget lovgivning, der skal overholdes. Derudover kommer disruption i stedet til at fungere anderledes for medcinalindustrien.

”I medicinalindustrien er det, der bliver disruptet, det link der er mellem patient og lægen. Vi skal som medicinalvirksomhed være opmærksom på, at vi ikke kun bliver leverandører, så kontakten med patienten går tabt,” siger han.

Det er derfor, ifølge Kristian Har-Hansen, vigtigt at gøre mere, end hvad der blot er forventet af virksomheden for ikke at blive disruptet. Selve produktet er heller ikke det mest essentielle for, at en virksomhed kan overleve, men derimod at have de rigtige mennesker ombord.

Du kan høre mere om, hvordan LEO Innovation Lab forholder sig til disruption i videoen ovenover. 

Mobilelife: ”Vi skal imødegå truslen om disruption”
Mobilelife: ”Vi skal imødegå truslen om disruption”

Hvilke trusler findes der i finanssektoren i forhold til disruption? Hør Thomas Rosendahl fra MobileLife fortælle om dette, samt hvordan Danske Bank håndterer disruption.

Læs mere
Er disruption ved at blive et buzzword uden værdi?
Er disruption ved at blive et buzzword uden værdi?

Disruption: Vi har misset betydningen af begrebet disruption, men smider om os med det og andre flotte buzzwords uden indhold, mener NNIT-direktør Per Kogut.

Læs mere
Disruption
Disruption

Disruption er blevet et populært begreb inden for strategi, ledelse og teknologi de seneste år. Men hvad er disruption? Hvorfor er det blevet blevet et buzzword? Og hvordan undgår du som virksomh ...

Læs mere

Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close