14-12-2018 07:47:47

Linus Torvalds: “Jeg startede ikke Linux som et samarbejdsprojekt”

Ted Talks: Linux er i dag et bærende element i forhold til internettet, og styresystemet ligger på milliarder af computere, servere, mobiltelefoner mm. Se skaberen Linus Torvalds i et sjældent interview med Ted Talks.
11. apr. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Linus Torvalds: “Jeg startede ikke Linux som et samarbejdsprojekt”

Da Linus Torvalds i 1991 begyndte udviklingen af Linux, en styresystems-kerne, havde han helt sikkert ikke forventet, at Linux 25 år senere ville ligge på milliarder af enheder, og at antallet fortsat kun ser ud til at stige.

I et sjældent interview med Ted Talks Chris Anderson diskuterer han blandt andet Linux, open source og hvordan Linux i dag er blevet et af verdens helt store open source-projekter, som mange tusinde arbejder på at forbedre hver eneste dag. Ikke ligefrem et scenarie, som Linus Torvalds havde forudset.

“Jeg startede ikke Linux som et samarbejdsprojekt. Jeg startede det som ét i en serie af projekter, som jeg gik i gang med. Blandt andet fordi jeg havde brug for slutproduktet, men i endnu højere grad fordi jeg kunne lide at programmere,” fortæller han.

I den 21 minutter lange Ted Talks fortæller Linus Torvalds udover sit arbejde med Linux om sit andet store projekt, Git, angsten for at forretningsfolk skulle tjene penge på Linux, Open Source og om at være prototypen på en nørd.

“Yeah, jeg tror, jeg var prototypen på en nørd. Jeg var ikke en “people-person” dengang. Det var min lillebror, men jeg var helt klart mere interesseret i Rubiks terning end min lillebror,” fortæller Linus Torvalds.


Deltag i debatten

luk
close