19-10-2018 16:18:01

Marts-arrangementer: Smag insekter, træn din hjerne og bliv klogere på robotteknologi til sundhedssektoren

Månedens arrangementer: Vil du diskutere COP 21, besøge et hackerspace eller drømmer du om at starte egen virksomhed? Arrangementoversigten for marts indeholder mange spændende arrangementer, du kan tilmelde dig.
25. jan. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

IDAs netværk arrangerer hvert år mere end 2000 arrangementer. IDA Universe udvælger hver måned en håndfuld af de faglige arrangementer, som du skal være ekstra opmærksom på. Da arrangementerne ofte bliver udsolgt, omtaler vi dem en måned i forvejen. I denne gennemgang ser vi nærmere på arrangementerne i marts måned 2016.

Vi har samlet arrangementer fra hele landet. Sted er angivet i boksen.


Hvor er vi efter COP 21?

3. marts 

COP 21 blev kaldt "Et historisk vendepunkt". Men er vi nu på vej til at løse CO2-problemerne, eller er det hele bare varm luft? Jens Hesselbjerg Christensen er forskningsleder ved Meteorologiske Institut og Professor i klimafysik ved Niels Bor Instituttet på Københavns Universitet. Hør hans bud på konsekvenserne, og hvad der skal til, hvis opvarmningen skal holdes under 2 grader.


Hvordan smager insekter? 

8. marts

En af de helt store syndere i det globale CO2-regnskab er kødproduktionen. Insekter som madvare er en af de mulige løsninger, som blandt andre FN peger på. Men hvordan smager insekter, og hvad er perspektivet? 8. marts kan du selv vurdere, om  insekter er fremtidens bæredygtige proteinkilde, når du kan komme til foredrag med Nina Askov, der er professionsbachelorstuderende i Ernæring og Sundhed og kalder sig "The Buglady".


Robotter hjælper i sundhedssektoren

7. marts

Mens insekter er en mulig løsning på manglen på mad i verden, er robotter det måske i sundhedssektoren. På dette gå-hjem-møde får du blandt andet konkrete eksempler på, hvordan robotter kan hjælpe patienter med at tage bukserne af og på ved toiletbesøg og hjælpe ved genoptræning af sengeliggende patienter.


Træn din hjerne

10. marts

Robotterne er stadig ikke kravlet helt ind i hovedet på os, så her er der endnu ingen hjælp at hente, og du er selv nødt til at holde din hjerne skarp. Har du brug for at træne din evne til at holde fokus eller skabe mere mentalt overskud, er mentaltræning en god mulighed. Du bliver udsat for en række øvelser, der er nemme at integrere i din hverdag, og derudover bliver du introduceret til videnskabelige beviser, for hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner.


Besøg et hackerspace

16. marts

Er du mere til teknologi, der bygger bro til design, musik eller andre former for kunst, ligger et besøg hos hackerspacet Labitat lige for. Labitat er en forening, hvor en større gruppe folk med forskellige interesser i teknologien mødes for at arbejde med deres projekter. Under besøget vil der være rundvisning i spacet, samt en introduktion til de grundværdier, som holder organisationen sammen. Der vil også være mulighed for at se og høre om en række projekter, som medlemmer har lavet de seneste par år enten hver for sig eller sammen med andre.


Vil du starte egen virksomhed? 

31. marts 

Er du en af de mange ingeniørstuderende, der drømmer om at starte egen virksomhed? Men er du usikker på, hvordan du griber det an? Esben H. Licht startede sit første firma som 22 årig, og han har siden startet fem andre. Hør Esben fortælle om mulighederne om at starte eget firma som studerende og helt lavpraktisk hvilken virksomhedstype, der passer bedst til dig.

Listen er kun et lille uddrag af IDA's arrangementer. Du kan se alle arrangementer her. 


Hvilke emner vil du gerne høre mere om? Del dine ideer med IDA Universe

luk
close