21-11-2018 21:29:56

Miljøstrategisk Årsmøde – en ny institution tager form

Aalborg Universitet i København er i dagene 23. og 24. november 2015 rammen om Miljøstrategisk Årsmøde, der er tænkt som et tværfagligt forum, hvor man mødes og deler erfaringer under overskriften: På vej mod et mere bæredygtigt Danmark?
12. nov. 2015 Af Ole Haun
 Michael Søgaard Jørgensen, lektor ved Aalborg Universitet og medlem af IDA Grøn Teknologi, er en af drivkrafterne bag Miljøstrategisk Årsmøde, der skal diskutere vejen mod et mere bæredygtigt Danmark.
Michael Søgaard Jørgensen, lektor ved Aalborg Universitet og medlem af IDA Grøn Teknologi, er en af drivkrafterne bag Miljøstrategisk Årsmøde, der skal diskutere vejen mod et mere bæredygtigt Danmark.

Og står det til initiativtagerne, som består af en særdeles bred kreds af forskere, rådgivere og andre fagfolk fra universiteter og organisationer, må mødet gerne udvikle sig til at blive en institution:

IDAs Energivision 2050

IDAs Energivision 2050 er et bud på et robust og fleksibelt dansk energisystem, som bygger på vedvarende energikilder og et massivt fokus på energibesparelser. Visionen er baseret på et effektivt energisamspil på tværs af sektorer som industri, boliger, transport og husholdninger.

IDAs Energivision 2050 bygger videre på arbejdet i Ingeniørforeningens Energiplan 2030 og IDAs Klimaplan 2050, som udkom i henholdsvis 2006 og 2009. Visionen er baseret på bidrag fra en række af IDAs fagtekniske netværk samt Aalborg Universitets mangeårige arbejde med energisystemanalyse.

Læs IDAs Energivison 2050

”Ideen er at skabe en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor vi diskuterer, hvordan det går med bæredygtig omstilling i Danmark. Der foregår ganske meget i mange forskellige regi, men det er ikke nødvendigvis viden, som bliver delt på tværs af miljøerne. Her håber jeg, at Miljøstrategisk
Årsmøde kan bidrage til, at vi hæver os op i helikopteren og får et blik ind i og på tværs af de mange forskellige fagligheder, der arbejder med temaet”, siger Michael Søgaard Jørgensen, lektor ved Aalborg Universitet og tovholder for Miljøstrategisk Årsmøde.

Michael Søgaard Jørgensen er også medlem af bestyrelserne i de teknologiske netværk IDA Grøn Teknologi og IDA Teknologivurdering, som sammen med IDA-netværket Risk har engageret sig i årsmødet.

Miljøstrategisk Årsmøde er struktureret som en lang række sessioner, deltagerne kan vælge at deltage i. Emnerne spænder vidt – fra bæredygtig mobilitet til deleøkonomi og cirkulær økonomi som strategier for bæredygtig omstilling, for blot at nævne et par eksempler fra det omfattende program.

Den brede pallette af emner og den brede kreds af deltagere afspejler den tænkning, der ligger bag initiativet, mener Michael Søgaard:

”Det er jo mange forskellige fagligheder, som skal i spil for at bidrage til bæredygtig omstilling, og det afspejler sig i den kreds af initiativtagere og samarbejdspartnere, vi samarbejder med i initiativet”, siger Michael Søgaard Jørgensen.

Læs mere om program og tilmelding her

Cirkulær økonomi vinder indpas: Fra ressource til ressource
Cirkulær økonomi vinder indpas: Fra ressource til ressource

Cirkulær økonomi: En ressource skal forblive en ressource fremfor at ende som affald. Det er tanken bag cirkulær økonomi, som vinder stadigt større indpas blandt virksomheder og politikere. Vi opdaterer dig her.

Læs mere
Økosamfund som bæredygtige fremtidslaboratorier
Økosamfund som bæredygtige fremtidslaboratorier

Økosamfund er fremtidslaboratorier, der udforsker alternativer til forbrugersamfundets livsstil. Eksperimenterne viser, at det er muligt at omstille til bo- og livsformer, der er præget af høj liv ...

Læs mere
DELEØKONOMI – FREMTIDENS ØKONOMI
DELEØKONOMI – FREMTIDENS ØKONOMI

Salget af musik på CDere og film på DVD falder dramatisk. Det gør det fordi det nu er muligt at dele musikken og filmene via nettet. En række musikforretninger og filmudlejningsfirmaer må dreje n ...

Læs mere

Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

luk
close