23-10-2018 05:49:14

Mobilelife: ”Vi skal imødegå truslen om disruption”

Hvilke trusler findes der i finanssektoren i forhold til disruption? Hør Thomas Rosendahl fra MobileLife fortælle om dette, samt hvordan Danske Bank håndterer disruption.
12. jul. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Stigningen af finansielle serviceses også kaldet fintech vokser, og det er ikke længere de traditionelle konkurrenter, men derimod startups som for alvor indtager finanssektoren.

Men hvordan skal man gribe disruption an i finanssektoren, hvis man er en ældre organisation, som vil skabe nye innovationer.

Dansk Bank lavede en disruption ved lanceringen af MobilePay, og det blev en katalysator i forhold til at skabe nye innovationer.  

Danske Bank satte derfor den digitale kooperationsenhed MobileLife i verdenen. MobileLife har til forhold at udtænke nye serviceses og koncepter til Danske Bank, så de er udrustet til fremtidens disruptions. Thomas Rosendal, Head of Customer Experience, fortalte til Driving Technology konferencen 2016, om Danske Banks måde at håndtere disruption på.  

”Vi er nødt til at komme væk fra de gængse organisatoriske strukturer, men vi skal stadig ikke smide det gamle væk. I stedet skal vi sige, hvordan kan vi lave anderledes tænkning i en bank,” forklarede han.

En essentiel ting er medarbejderne indstilling til udviklingen, både i forhold til at levere et godt produkt og samtidig sætte kunderne i første række. Kundernes følelser er især vigtige at prioritere. Her prøver Danske Bank at sætte strøm til en proces, hvor de gør tingene lidt anderledes.

Vi forsøger at lave små autonome teams, som er en blanding af folk med viden om banken, og dem der går uden huden på kunderne. Folk der kan sætte sig selv i brugernes sted,” sagde Thomas Rosendahl til Driving Technology.

Du kan høre mere om MobileLife i videoen foroven. 

Disruption i Danske Bank: En app ændrede spillereglerne
Disruption i Danske Bank: En app ændrede spillereglerne

MobilePay lærte Danske Bank at være på forkant med fremtiden. Nu har de en ny og radikalt anderledes enhed i banken, som skal tænke det utænkelige.

Læs mere
Startups indtager bankverdenen: Fire bud på finans-disruption
Startups indtager bankverdenen: Fire bud på finans-disruption

Ny finansiel teknologi står klar til at ryste jorden under de etablerede bank-mastodonter. IDA Universe giver dig fem bud på startups, der udfordrer bankernes monopol.

Læs mere
Danske virksomheder fokuserer ikke nok på disruption
Danske virksomheder fokuserer ikke nok på disruption

I løbet af de kommende år vil den teknologiske udvikling åbne op for nye markeder og forretningsmodeller herunder disruption, men danske virksomheder har ikke nok fokus nok på de muligheder og tru ...

Læs mere
Er disruption ved at blive et buzzword uden værdi?
Er disruption ved at blive et buzzword uden værdi?

Disruption: Vi har misset betydningen af begrebet disruption, men smider om os med det og andre flotte buzzwords uden indhold, mener NNIT-direktør Per Kogut.

Læs mere

Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close