21-11-2018 13:19:51

Mobilt system skal give færre hospitalsindlæggelser

Medicoselskabet OSAA Innovation har udviklet et mobilt dropsystem kaldet IV-GO. Systemet skal give færre hospitalsindlæggelser, da patienterne i stedet kan tage droppet med hjem.
27. feb. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

OSAA er en latinsk betegnelse for ”at hjælpe andre”, og er noget medicoselskabet OSAA Innovation efterkommer med deres mobile dropsystem IV-GO, der skal gøre det lettere for patienter at medbringe et drop i stedet for de traditionelle dropstativer på hospitalerne. De har lige vundet hovedpræmien, som var en rejse til Silicon Vally, i konkurrencen Venture Cup for bedste startup.

IV-GO fungerer på den måde, at patienter bærer rundt på en droppose i en kasse, og kassen kan fx medbringes i en taske, hvilket gør patienten mobil. 

”IV-GO giver færre hospitalsindlæggelser, da patienterne ikke skal tilknyttes et hospital, men kan tage droppet med hjem i stedet,” forklarer Keyvan Bamdej, der er Co-founder hos OSAA Innovation.

På selve standardsystemet er der tilknyttet en regulator, hvor man styrer, hvor meget væske der skal tilføjes. Det der, ifølge Keyvan Bamdej, bliver kaldt ”tyngdekraft i en kasse”.

”Vores produkt finder man ikke andre steder på markedet. Det er billigere, smartere og nemmere at håndtere, og gør patienterne mobile. Samtidig usynliggør systemet, at de er syge,” fortæller Ahmed Hessam, der er founder af OSAA Innovation, og fortsætter.

”Med IV-GO kan patienten passe sit arbejde, gå en tur eller tage på restaurant besøg i stedet for at være spændt fast til et stativ, som besværliggør disse ting”. 

Andre systemer under udvikling

I medicinalindustrien regner man med, at det tager cirka seks år og 16 millioner at udvikle en brugbar sundhedsteknologi, men OSAA har gjort det på langt kortere tid.

”Grunden til, vi er kommet så hurtigt og langt med IV-GO, skyldes klart den gode idé samt et godt partnerskab. Vi er nogle personer, som godt kan lide at se resultater på den korte bane, for det motiverer os,” siger Ahmed Hessam, og Keyvan Bamdej fortsætter.

”Idéen tilhører et paradigmeskift, der ses lige nu i sundhedssektoren, hvor man gerne vil se patienten være mobil og selvstændig. Det ligger lidt i ånden”.

IV-GO er dog endnu ikke færdigudviklet, og det mobile system skal testes på professionshøjskolen Metropol i marts måned. OSAA Innovation regner dog med at have det færdigt i slutningen af 2017, hvilket turen til Silicon Vally skal være medvirkende til.

”Turen skal bruges på at skaffe investeringer i USA. Vi går benhårdt efter at få investeringer, hvad end det kræver. Derudover skal vi også skaffe viden om, hvordan vi kan markedsføre os i udlandet,” forklarer Ahmed Hessam.

Og markedsføring får OSAA Innovation også brug for i fremtiden.

”Vi arbejder på andre løsninger med forskellige typer af systemer, så vi har en masse under udvikling, og IV-GO er ikke det sidste, I ser fra os”, siger Keyvan Bamdej.


Deltag i debatten

Sundhedsteknologi - Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close