14-12-2018 20:39:18

Driving IT giver den 2. november 2018 et unikt indblik i it-verdenens konstante ændringer. og du kommer hjem med konkret og brugbar viden om IT og udvikling. Tilmeld dig nu.

Mød folkene bag Driving IT konferencen

Det kræver en masse planlægning og arbejde at få stablet konferencen Driving IT 2016 på benene. Kom med bag konferencen, og mød nogle af de spændende mennesker fra Driving IT styregruppen, der frivilligt bruger en masse tid på at planlægge konferencen.
7. nov. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen

I fredags løb konferencen Driving IT af stablen, hvor 420 mennesker var samlet om spændende emner inden for IT og udvikling. Spændende talere i fire forskellige spor med emner inden for privacy til startup fyldte dagen. Planlægningen af konferencen har krævet masser af tid for, at alting har kunnet gå op i en højere enhed.

Kåre Løvgren, projektleder hos 3Shape, er en af dem, som sidder i Driving IT styregruppen, og han har brugt adskillige timer på at planlægge konferencen.

”Det er en baggrundsproces, der kører hele tiden. Når jeg fx læser en artikel og tænker "det lyder godt, det vil jeg vide mere om", noterer jeg ned, at det kan vi godt bruge til konferencen. Der går selvfølgelig tid med møder, kontakt til potentielle oplægsholdere mv., men det er en spændende proces, som jeg nyder at være med til. Jeg er overrasket over, hvor positive folk er, når man forstyrrer dem i en travl hverdag og beder dem bruge tid på at bidrage til konferencen.

Ifølge Kåre Løvgren, der også er formand for IDA IT, er det inspirerende at sidde i styregruppen, da der altid kommer spændende input fra de andre i gruppen.

”Jeg kan bruge min faglighed i den forstand, at det er den, der gør mig interesseret i de emner, vi i styregruppen vælger til konferencen,” siger han.

Kåre Løvgren mener, at det der gør Driving IT til en særlig god konference er, at den fokuserer på ”det der kommer", og ikke "det der allerede er".

”I startup-sporet fokuserer vi på tidlige startups, og ikke dem der allerede er etableret. Derfor er fx Issuu og Unity i Tools og ikke Startup, men vi har netop "unge" firmaer repræsenteret for ikke at være tilbageskuende. Derfor også navnet "Driving IT", vi prøver at finde de områder, der er "drivere" for udviklingen," forklarer han.

Selvom det kræver en del arbejde at planlægge konferencen, er Kåre Løvgren dog ikke i tvivl om, at han ville gøre det igen  

”Jeg kan godt lide det, jeg lærer, og de mennesker jeg møder gennem planlægningen. Det giver mange gode oplevelser at lave en konference. Og så er det jo skønt, når det lykkes, og man står der på dagen og ser folk være glade for noget, man har været med til at lave,” siger han.

”Min mulighed for at give noget tilbage i open source ånden”

Sidsel Jensen, systemingeniør hos one.com, sidder også i Driving IT styregruppen. Hun har lavet konferencer i hendes fritid i snart 15 år. Hendes første konference var LinuxForum tilbage i 2001 og efterfølgende Open Source Days. Ifølge Sidsel Jensen kræver planlægningen af konferencen, at man følger godt med i udviklingen inden for IT. 

”Man ser en hel masse videoer med forskellige talks for at få inspiration. Udover kræver planlægningen, at man bruger sit netværk, og at man ikke giver op hver gang man får et nej fra en taler. Mens man planlægger konferencen sidder man lidt i sin egen boble, så på selve dagen er det utroligt givende at se folks reaktion på de forskellige talks og finde ud af, om man har ramt plet med et bestemt emne,” siger hun.

Sidsel Jensen synes det er hyggeligt at sidde i styregruppen, og at der er en god atmosfære og gensidig respekt mellem alle i styregruppen.

"På nogen områder overlapper vores interesser, og på andre områder sidder nogen med speciel viden. Vi trækker alle på vores faglige netværk i forhold til finde de gode talere og ikke mindst de gode historier. Vi har alle en ret udtalt holdning til de store IT-trends og bruger derfor noget tid på at spore os ind på, hvilken retning vi gerne vil trække konferencen. En del af os deltager også jævnligt i flere store udenlandske konferencer, og det giver en unik mulighed for at se, hvad der rører sig andre steder end hjemme i andedammen,” forklarer hun.

Det er især det rigtige godt miks af hamrende dygtige danske og udenlandske teknikere, der gør Driving IT til en særlig god konference, mener Sidsel Jensen.

”Konferencen skal fungere som en slags "fingeren på pulsen", så man som konferencedeltager har fået en introduktion og et godt overblik med mulighed for, at man derefter kan tage hjem og fordybe sig yderligere i et emne. Når man som tekniker tager en hel dag ud af kalenderen for at deltage, skal man også føle, at det var det værd. Vi har med vilje forsøgt at sætte baren højt for kvaliteten af indholdet,” fortæller hun.

Sidel Jensen er, ligesom Kåre Løvgren, heller ikke i tvivl om, at planlægningen af konferencen er det hele værd, og hun vil helt sikker gerne gøre det igen.

”Jeg føler, at det er min mulighed for at give noget tilbage i open source ånden. Dels giver det mig en fantastisk mulighed for at være ajour med den tekniske udvikling på en hel masse områder. Og så skal man ikke underkende den vidensdeling der foregår i "hallway tracket". Den er fuldstændig uvurderlig, når så mange kompetente mennesker er samlet et sted.

I Driving IT styregruppen sidder også Kristian Vilmann og Alexander Færøy, som er med til at planlægge konferencen. Ud over styregruppen er også IDA IT med til at arrangere Driving IT herunder Niels Christian Juul og Peter Falk.

Driving IT

Driving IT giver den 2. november 2018 et unikt indblik i it-verdenens konstante ændringer. og du kommer hjem med konkret og brugbar viden om IT og udvikling.  Tilmeld dig nu.

Læs mere

Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close