19-09-2018 03:45:25

IDA slog dørene op til årets tech event, Technomania, 4. og 5. oktober 2017 på hi messen i Herning.

Når din chef bliver en app og din kollega en robot

Fremtidens arbejdsmarked foregår på en app, og alt hvad der hedder robotter og kunstig intelligens kommer til at eksplodere. Men det er en god ting, mener forfatteren bag Kunstige kolleger
Ajourført den 5. jan. 2018 Af Morten Scriver Andersen - Journalist
Når din chef bliver en app og din kollega en robot

Det vrimler med fremtidsdystopier om Robotterne kommer, som Martin Fords bestsellerroman fra 2015 hedder. De bliver mere intelligente, kræver ikke mennesker til at styre dem, og derfor forsvinder ikke bare produktions-, men også akademikerjobs med tidevandet. 

Sådan lyder den dystre forudsigelse, men man kan også vende det hele på hovedet og kigge lidt på historien. Er man lidt frisk, kan vi sende en tanke til vores firebenede ven, hesten, når vi skal forudsige robotternes indtog på arbejdsmarkedet. Først red vi på den, så trak den en vogn med fine folk bag sig og senere også en plov. 

Med andre ord gav hesten os kræfter, øgede vores rækkevidde og skabte økonomisk vækst. Det samme vil ske og sker allerede med robotterne, men kun hvis vi tænker på dem som en hjælp og ikke en trussel. Det mener forfatter og ekspert i deleøkonomi, Claus Skytte.

"Jeg tror der vil ske et flyt, fra landbruget med fabrikker og maskiner til kontorerne, og til at vi kan blive mere mennesker nu. Det er positivt, men spørgsmålet er, hvor hurtigt det vil komme til at gå, og om regeringerne vil sætte sejl, eller de vil kaste drivanker. Der kunne man godt forestille sig, at når det først begynder at gå rigtig hurtigt, så vil de kaste drivanker, fordi folk simpelthen bliver bange," siger Claus Skytte.

Robotterne kommer, men... 

I en ofte citeret rapport fra 2015 konkluderer konsulenthuset McKinsey, at halvdelen af alle arbejdspladser vil overtages af robotter i fremtiden. Men den udmelding giver Claus Skytte ikke meget for. 

"På den korte bane er det arbejdsfunktioner, som robotterne vil tage en del af, det er ikke hele jobs. Det kan sammenlignes med, da vi begyndte at få mobiltelefoner, emails og computere, som gjorde, at der var nogle jobfunktioner på arbejdspladser såsom sekretærer, der blev overflødige. Men dermed ikke sagt, at sekretærerne ikke bare begyndte at lave noget andet," siger Claus Skytte. 

Han mener, at vi mennesker nok skal finde nye måde at holde os selv relevante i et arbejdsmarked, der er i evig forandring med teknologien som drivkraft. 

"Mennesker er bedst til at være mennesker. Vi er følelsesmaskiner, og der er robotter og kunstig intelligens trods alt stadig kun regnemaskiner. Så alt hvad der hedder regning, vil computerne gøre bedre, og de jobs vil blive overflødige. Tilgengæld vil alle de menneskelige ting som at være i et rum, forhandle og diskutere med hinanden fortsat udføres af mennesker," siger Claus Skytte. 

Alligevel ser han et skred i akademikernes position, som vidensarbejdere, der på baggrund af deres uddannelse har haft et mangeårigt monopol  at organisere og finde rundt i viden. 

"Før skulle man gå på universitetet, for at kunne lære at undersøge kompliceret viden og hurtigere komme frem til et facit. Men det bliver lidt ligegyldigt nu, for det kan maskinerne bedre. I virkeligheden får maskinerne os til at blive mere mennesker. Det er interessant fordi mange af de mennesker og jobfunktioner, som er blevet betragtet som lavere end dem som krævede en lang universitetsgrad, kommer til ære og værdighed igen," forudsiger Claus Skytte.

Fra fast kontorplads til digitale nomader 

Claus Skytte har netop udgivet bogen Kunstige kolleger, hvor han blandt andet stiller spørgsmålstegn ved, hvordan mennesker, robotter og kognitiv teknologi skal deles om fremtidens arbejdsmarked. Men én ting er, hvordan vi outsourcer arbejdsfunktioner ud til robotter. En anden er, hvordan livet på kontoret ændrer sig, når teknologien siver ind over alt. 

Èn af de største omvæltninger, som vi ifølge Claus Skytte allerede kan se de spæde skridt til, er bevægelsen væk fra faste arbejdspladser og lønmodtagerforhold til mere frie og selvstændige rammer. 

"De seneste tal viser, at 20 procent af Europas befolkning arbejder hjemmefra fra tid til anden, og det er ikke et tal, som ser ud til at falde. Man kommer i stigende grad til at arbejde sammen om projekter og i teams. Samtidig vil udviklingen også gå så stærkt, at de største talenter vil lede efter de mest prestigefyldte ting at lave, enten som dem selv eller i teams, og det behøver ikke at være nationalt," forklarer Claus Skytte. 

Han nævner blandt andet det nye fænomen, digitale nomader, som er grænseløse freelancere, der kan flytte mellem Thailand og Brasilien og stadig arbejde i Danmark gennem digitale teknologier. Dem vil vi se flere af, mener Claus Skytte. 

Postdigital flexicurity 

Ifølge Claus Skytte er en anden grundpille i det danske arbejdsmarked i fare: Flexicurity-modellen, som kommer af de engelske ord flexibility og security. Flexicurity-modellen er i årtier blevet betragtet som en af grundpillerne i det danske arbejdsmarked, idet den kombinerer fleksibilitet for arbejdsgivere med økonomisk sikkerhed for medarbejderne. 

"Hvis du kigger mod Frankrig, har de en lovgivning, der gør det meget svært at hyre og fyre. Derfor er 9 ud af 10, der bliver ansat enten freelancer eller vikar, og det kommer vi også til at se i Danmark, når det bliver muligt. I øjeblikket er der den her håndfuld af arbejdsdelingsplatforme, der kæmper om fodfæste, og det skal de nok få på et tidspunkt," forudsiger Claus Skytte. 

Han henviser til de såkaldte digitale arbejdsplatforme som Worksome og Meploy, hvor freelancere kan tilbyde deres arbejdskraft, mens arbejdsgivere nemt kan finde frem til de rigtige medarbejdere. De platforme kan danskerne ligeså godt vende sig til, mener Claus Skytte, for der er ingen vej udenom. 

"Flexicurity-modellen betyder også på længere sigt, at man kan bruge den til at fyre alle sine medarbejdere og hyre dem igen via en app, og hvorfor i alverden skulle man ikke gøre det," spørger han.

Du kan høre mere, om hvordan robotter, mennesker og kunstig intelligens skal deles om fremtidens arbejde, når Claus Skytte besøger Huset - Middelfart 20. januar

Robotten er din nye kollega
Robotten er din nye kollega

Podcast: Den offentlige debat er præget af at robotter får kunstig intelligens og overtager vores arbejde. Men den tyske professor Sami Haddadin arbejder på robotten Franka, som via apps bliver en slags mu ...

Læs mere
Techtopia #2: Robotten er bare et stykke værktøj
Techtopia #2: Robotten er bare et stykke værktøj

Podcast: Vi taler med det tyske firma Franka, der laver robotter, som skal arbejde sammen med mennesker fremfor at erstatte os. Og vi møder det israelske firma Beamr, der arbejder med videokomprimering Vær ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close