21-09-2018 08:30:25

Nordmænd vil have hyperloopbane mellem Oslo og København

Det norske Miljøparti De Grønne vil have Elon Musks berygtede hyperloopbane mellem Oslo og København inde for de næste 20 år. Hvis banen bliver en realitet vil turen mellem de to lande kun tage 29 minutter.
22. maj. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

På et landsmøde sidste lørdag i Lillehammer var der stor opbakning til Miljøpartiet De Grønnes forslag om en hyperloopbane mellem Oslo og København. Det skriver Business.dk.

Hyperloopbanen kommer dog ikke lige inden for den nærmeste fremtid, men skal efter partiets ønske blive en realitet inden år 2037 altså 20 år ude i fremtiden. Hvis hyperloopbanen bliver en realitet vil det tage ca. 29 minutter at komme fra København til Oslo med en gennemsnitfart på 9701 km/t.

Det er den amerikanske erhvervsmand og opfinder Elon Musk, der også er manden bag Tesla, der har opfundet hyperloopkonceptet. Universe har tidligere skrevet artikler om hyperloop'et som et bud på fremtidens transportmiddel, men også om testningen af hyperloopbanen. En rigtig model af Hyperloopbanen er  ikke bygget endnu, men inden for kort tid vil en ny protype af den blive testet i Dubai.

"Det vil skabe stor værdier at få en hyperloopbane mellem Oslo og København. Det vil skabe et helt nyt netværk mellem de større byer, og det vil vi ikke gå glip af,” siger Per Espen Stoknes, der står bag forslaget og er medlem af De Grønne.

Indtil videre er de andre norske partier ikke lige så interesseret i hyperloopbanen, men Per Espen Stoknes tror på, at de nok skal følge trop.

Du kan læse mere om forslaget om en hyperloopbane mellem København og Oslo på Business.dk.

Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?
Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?

Transport: I 2013 fremlagde entreprenøren Elon Musk sit bud på fremtidens transport - det såkaldte Hyperloop. Men hvad er Musks Hyperloop? Og er det ren vision eller et seriøst bud på en konkurrent til flybr ...

Læs mere
Hyperloop: Alt det du vil vide om nattens succesfulde test
Hyperloop: Alt det du vil vide om nattens succesfulde test

Hyperloop: Elon Musks vision om et Hyperloop ligner ikke længere ren science fiction efter en test i nat. Vi har samlet alt om Hyperloop fra de sidste par dage.

Læs mere

Deltag i debatten

Trafik og infrastruktur

luk
close