19-09-2018 09:31:44

Nu er Teslas Model 3 klar til at køre

Teslas billigste elektriske bil, kaldet Model 3, er nu klar til at køre på vejene. Modellen kan købes i to forskellige batteri varianter og har blandt andet et nyt ventilationssystem.
31. jul. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Den længe ventet Tesla Model 3 er nu klar til at køre på vejene, og modellen er den billigste elektriske bil, Tesla nogensinde har fremstillet. Det skriver Bloomberg. Prisen starter ved kun 35.000 USD før incitamenter svarende til cirka 228.000 danske kroner. Bilen kan købes med to forskellige batteri varianter: et standard og et udvidet. Standard batteriet har en rækkevidde på 345 km pr. opladning, hvor det udvidet har samme opladningsrate som Teslas Model S.

Ud over batterierne har modellen også nogle få tekniske overraskelser. Ventilationssystemet strækker sig langs en stribe over begge forsæder. En berøringsskærm gør det muligt for føreren og passagerne at bestemme, hvor stor og samtidig hvor luften skal strømme hen.

Model 3 er også designet til at opnå de højeste sikkerhedsbedømmelser i hver kategori. Her har man blandt andet sammenlignet Model 3 med en Volvo S60, som ellers ses som værende en af de sikreste biler.

”I en Model 3 har du det fint, mens du i Volvoen bliver pakket ind som en burrito rundt om kofangeren. Det er ikke godt,” siger Elon Musk om sikkerheden i den nye Model 3.  

Bilen er også udstyret med en touchskærm, hvor næsten alt kan styres i bilen og så endda via stemmestyring.  

Teslas model 3 er ikke på vejene i Danmark endnu, men den bliver klar til levering i Danmark i 2018, og man kan allerede reservere den nu.  

I videoen herunder kan du få mere viden om Teslas Model 3. 

IDA Automation
IDA Automation

I IDA Automation søger vi gennem videnudveksling på såvel nationalt som internationalt niveau at fremme grundlaget for en højere automatiseringsgrad på det produktionstekniske og administrative om ...

Læs mere
Techtopia #6: Biler er noget vi deler – også med robotterne
Techtopia #6: Biler er noget vi deler – også med robotterne

Podcast: I fremtiden er det slut med at købe biler. De skal ud af garagen og ind i en app, og chaufførtjansen lader vi teknologien om. SIRI-kommissionen har kortlagt fremtidens digitale transport. Vært: He ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close