23-10-2018 06:08:20

Nu står verdens første flydende vindmøllepark klar

Verden først flydende vindmøllepark er i gang med at tage form uden for Skotlands kyster. Projektet har været i gang siden 2015 og er nu endelig klar til at genere strøm til 20.000 husstande i Skotland.
26. jul. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Den har været længe undervejs, men nu er den endelig en realitet. Skotland har nemlig fået verdens første fuldskala flydende vindmøllepark. Det skriver BBC.

Vindmølleparken bliver kaldt Hywind og er placeret uden for den skotske by Peterhead. Vindmøllerne flyder i vandet hold på plads af en 78 meter høj fod, og en bund fyldt med jern, for at vindmøllen står stabilt.

Den flydende vindmøllepark

  • Tårnet, inkluderet vingerne, strækker sig til 175 m
  • Hvert tårn vejer 11.500 tons
  • Kassen bag vingerne - nacellen - kan holde to dobbeltdækkerbusser
  • Hver vinge er 75 m - næsten samme vingebredde som på en Airbus
  • Turbinerne kan operere i vand op til en kilometers dybe

Havvindmøllerne vil producere lige så meget elektricitet som allerede eksisterende vindmøller og måske endda mere. Når vindmølleparken står fuldstændig klar, vil den producere strøm til 20.000 husstande i Skotland. 

Statoil står bag projektet, og Statoil håber på, at når teknologien bliver billigere, så kan de flydende vindmøller placeres ud for Japans og USA’s kyst, hvor vandet er dybt.

”Det er et teknologisk udviklingsprojekt for at sikre, at det fungerer på åbne havforhold. Det er en game changer for flydende vindenergi, og vi er sikre på, at det vil hjælpe med at bringe omkostningerne ned på vindmøller” siger Lefi Delp, der er projektleder for Hywind. 

Video: Sådan byggede de den største vindmølle i USA
Video: Sådan byggede de den største vindmølle i USA

Grøn omstilling: Har du nogensinde tænkt over, hvordan de største vindmøller bliver skabt og hvor meget, der egentlig skal til? Følg hele opsætningen af 115 meter høj mølle i USA.

Læs mere
Nu får USA sin første offshore vindmøllepark
Nu får USA sin første offshore vindmøllepark

Grøn omstilling: De første offshore vindmøller er netop installeret ved Rhode Island i USA. Flere store vindmølleparker er på vej.

Læs mere
Vindmøllepark på størrelse med Fyn kan opfylde USA's behov for strøm
Vindmøllepark på størrelse med Fyn kan opfylde USA's behov for strøm

Grøn omstilling: Vindmøller er i dag et effektivt supplement til gamle energikilder som kul, olie og gas, og også i USA bliver der i stigende grad opsat møller. Den amerikanske vindmølle-sammenslutning, AWEA har r ...

Læs mere
TEKNOLOGI-GENNEMBRUD: USA VÆLGER DANSK ”SUGEBØTTE” TIL VINDMØLLER
TEKNOLOGI-GENNEMBRUD: USA VÆLGER DANSK ”SUGEBØTTE” TIL VINDMØLLER

Stort vindmølleprojekt i USA vil bruge dansk teknologi, som gør placering af vindmøller til vands lettere, billigere og mindre miljøbelastende, fordi fundamenterne suger sig fast i bunden i stedet ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close