21-09-2018 08:29:51

Nyt online kursus skal gøre kunstig intelligens til ”det nye elektricitet”

Kunstig intelligens kan komme til at ændre vores økonomi, som elektricitet gjorde for 100 år siden, men det kræver, at folk blive specialiseret i kunstig intelligens først, og det skal et nyt online kursus hjælpe med.
9. aug. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

Kunstig intelligens kan blive lige så vigtig i forhold til at ændre vores økonomi, som elektricitet gjorde for 100 år siden, men det kræver et nyt arbejdsmarked for folk, der er trænet til at bruge kunstig intelligens. Derfor har Andrew NG, som står bag Google Brain og tidligere leder af Baidu’s kunstig intelligens afdelingen, netop annonceret fem online kurser om kunstig intelligens. Det skriver Fast Company

Folk der deltager på deep Learning specialiserings kurset, der kan tilgås gennem Coursera, vil blive specialiseret inden for kunstig intelligens på forskellige områder. De får mulighed for at få erfaring, som kan blive brugt i sundhedssystemet, til sprog forståelse og andre ting.

"I dag, hvis du vil lære deep learning, så er der en masser mennesker, der søger online, læser tonsvis af forskningsartikler, læser blogindlæg og ser YouTube-videoer. Jeg beundrer det, men jeg vil gerne lære folk, hvordan man kommer helt ind under huden på kunstig intelligens,” fortæller Ng til Fast Company.

Det er nødvendigt, at der kommer nye eksperter på området, hvis kunstig intelligens skal blive så stor som elektricitet, og de store tech-virksomheder har brug for eksperter, der ved noget på området, mener Ng.

Jeg håber, at vi kan bygge en kunstig intelligens drevet fremtid, der giver alle overkommelige sundhedsydelser, tilgængelig uddannelse, billig og bekvem transport og en chance for et meningsfuldt arbejde for hver og en", siger Ng om sin nystartede virksomhed, deeplearning.ai.

Ng mener heller ikke, at kunstig intelligens er til nogen fare for menneskeheden, som mange ellers går og siger.

"Det der får mig ud af sengen om morgenen er at bygge et kunstig intelligens drevet samfund", siger Ng.

Og åbenbart vil han have en hel masser mennesker til at gøre det samme. Kurset koster 49 dollars om måneden, hvis man skulle have lyst til at give det et skud.

Kunstig intelligens udvider de ingeniørmæssige muligheder
Kunstig intelligens udvider de ingeniørmæssige muligheder

Niel Jacobstein er ekspert i kunstig intelligens (AI) ved Singularity University i Silicon Valley. Her giver han et overblik over, hvordan AI øger mulighederne i ingeniørernes verden.

Læs mere
Video: Forstå kunstig intelligens på fire minutter

Kunstig intelligens: Thomas Bolander fra DTU Compute forklarer på fire minutter, hvad kunstig intelligens er.

Læs mere
Kunstig intelligens udgør en eksistentiel risiko
Kunstig intelligens udgør en eksistentiel risiko

Kunstig intelligens: Risikoen for at kunstig intelligens kommer til at udrydde menneskeheden, som vi kender den i et fremtidsscenarie ala Terminators skynet, er ikke stor. Men det er en risiko, som vi er nødt til at f ...

Læs mere
Fem måder kunstig intelligens vil disrupte forskning
Fem måder kunstig intelligens vil disrupte forskning

AI: Kunstig intelligens har potentiale til at ændre alle spilleregler inden for forskning. Se fem områder, hvor teknologien vil disrupte forskningsverdenen.

Læs mere
Stephen Hawking advarer: Forskning i kunstig intelligens kan være farlig
Stephen Hawking advarer: Forskning i kunstig intelligens kan være farlig

Kunstig intelligens: Den verdensberømte fysiker Stephen Hawking er bekymret for forskningen i kunstig intelligens. Udviklingen er ikke nødvendigvis ufarlig.

Læs mere

Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

Nyeste IT-job fra Jobfinder

luk
close