21-09-2018 08:29:36

Paradigmeskift i USA? Salget af batterilagre stiger voldsomt

Energi: Salget af batterilagre, der fx kan forsyne mindre huse, stiger voldsomt.
7. mar. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Paradigmeskift i USA? Salget af batterilagre stiger voldsomt

Efter mange års tilløb begynder der at ske noget på markedet for lagring af elektricitet. I USA steg salget af batterilagre med 243 procent sidste år, og fortsætter den udvikling vil det ændre grundlæggende på hvordan vi producerer, distribuerer og bruger energi, skriver Ingeniøren

De henviser til Statusrapporten U.S. Energy Storage Monitor 2015 Year Review, der viser, at 2015 blev et succesår for installeringen af batterier som energilagre i USA. Hele 221 MW blev installeret, heraf 112 MW alene i årets sidste kvartal - det er mere end hvad der blev installeret i 2013 og 2014 tilsammen.

Batterilagre er små anlæg, der kan opbevare strøm og fx er i stand til at forsyne et mindre hus med strøm fra solceller om natten, ligesom det kan tage over, hvis elforsyningen skulle svigte.

Matt Roberts, der er administrerende direktør for Energy Storage Association kalder det et paradigmeskift, at vi bliver bedre til at lagre elektricitet.

“Resultat er et mere robust og fleksibelt grid-system, der vil gavne både amerikanske virksomheder og forbrugere”.

Det er især forsyningsselskaberne, der investerer i batterilagre og løfter væksten, men salget til almindelige forbrugere og virksomheder stiger til gengæld hurtigere med en stigning på 405 procent i forhold til året før.

Et eksempel er Tesla, der sidste år lancerede deres Powerwall, som er et batteri til hjemmet, der oplades med energi fra fx solceller.

Læs hele artiklen på Ing.dk

 

Alger, kaffe og bakterier som brændstof
Alger, kaffe og bakterier som brændstof

Forestil dig at tanke din bil med biobrændsel af fx alger eller kafferester. Det kan blive en realitet i fremtiden, og vi linker dig videre til, hvad man i fremtiden kan bruge som biobrændsel.

Læs mere
Meld dig ind i IDA Energi
Meld dig ind i IDA Energi

Som medlem af IDA Energi får du rig lejlighed til at holde dig ajour med den udviklingen på energiområdet, og du møder ligesindede med samme faglige interesser som dig selv.

Læs mere
Fremtidens smarte energisystem er sammenkoblet
Fremtidens smarte energisystem er sammenkoblet

Danmark har et mål om at blive fri af fossile brændsler i 2050, og Danmarks fremtidige energiforsyning skal baseres på vedvarende energi, men hvad kræver det af det danske energisystem? Vi har sam ...

Læs mere

Deltag i debatten

Nyheder og arrangementer

luk
close