18-10-2018 08:01:06

Pas på din sundheds tracker data

Sundheds trackere er blevet populære at bruge til både at måle både løbeturen, søvnrytmen, og hvor mange skridt man tager i løbet af en dag, men har du tænkt over, hvilke data din tracker gemmer på, og hvor let tilgængelige dine brugeroplysninger er?
10. nov. 2015 Af IDA Universe
Folk er ikke opmærksom på, hvor let tilgængelige deres data er, når de anvender en sundheds tracker.
Folk er ikke opmærksom på, hvor let tilgængelige deres data er, når de anvender en sundheds tracker.

Til Driving IT 2015 kunne du høre oplægget ”Mind the health tracker you wear” af Nicola Dragoni, lektor på DTU Compute, hvor han fortalte, at sundheds trackere faktisk indeholder sensitive brugerdata, som er let tilgængelige at få fat på.

Hvis du ikke tror, at dine data bliver delt, så tager du fejl. Virksomhederne samarbejder nemlig ofte med tredjeparter såsom Google og Amazon, hvor dine data deles. Det betyder, at fx Google også bruge dine "private" data.

For at se, hvor sikre forskellige sundheds trackeren var, lavede DTU Compute en undersøgelse baseret på to sundheds trackere nemlig Jawbone Up Move og Fitbit Charge. Undersøgelserne viste, at ingen af de to opfyldte alle kravene for sikkerhed.

Nicola Dragoni afsluttede oplægget med at fortælle, at det ikke kræver avancerede værktøjer for at få fat i dine brugerdata, men kan gøres blot ved tilgængelighed af WiFi eller bluetooth.

Du kan læse præsentation og se resultatet af undersøgelsen af de to sundheds trackere.

Vil du lade dine data styre dig?
Vil du lade dine data styre dig?

Skridttællere, pulsmålere og Apple-ure er ikke længere nok. Tiden er kommet til gentests, personlig medicin og udbud af personlige sundhedsdata. 'Selvovervågnings'-trenden er kommet for at blive. ...

Læs mere

Deltag i debatten

Sundhedsteknologi - Nyheder og arrangementer

Nyeste job fra Jobfinder

luk
close