26-05-2018 11:33:22

Paypal-mafiaen styrer Silicon Valley

Silicon Valley: En snes tidligere Paypal-ansatte forbundet på kryds og tværs står bag et overraskende stort antal succesfulde Silicon Valley virksomheder.
2. mar. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Da den amerikanske betalingsløsning Paypal for alvor begyndte at røre på sig i starten af 00’erne, var firmaet med til at revolutionere markedet for overførsel af penge over internettet. Ser vi på persongalleriet bag Paypal, tyder det også på, at projektet var dømt til at blive en succes, for et overraskende stort antal ex-ansatte har siden haft massiv succes i andre firmaer.

Den britiske finansieringsvirksomhed Fleximize har gennemgået listen over tidligere ansatte og har optrevlet et imponerende netværk af kæmpe virksomheder, den såkaldte “Paypal Mafia” står bag.

Blandt de tidligere ansatte er mange i dag kendte navne. Elon Musk er siden kendt som ejer af Tesla og SpaceX, Steve Chen, Chad Hurley og Jawad Karim stiftede den forholdsvis populære videotjeneste Youtube og Reid Hoffman stiftede Linkedin. Ifølge kortlægningen er tidligere ansatte fra Paypal involveret i mere end 400 virksomheder, og det er ikke bare små garageprojekter. 

Evernote, Tumblr, Facebook, Yelp, Uber, Airbnb, Eventbrite, Pinterest, Yammer, OpenAI er blandt de virksomheder, som 19 tidligere Paypal-ansatte har stiftet eller hvor de sidder i ledelsen, optræder som rådgivere eller er investorer.

Via kortet kan du selv se, hvilke virksomheder de tidligere Paypal-ansatte er involveret i. 

See the full story of the PayPal Mafia (via Fleximize).

Det er ikke første gang, der er fokus på Paypal-mafiaen. Allerede i 2007 stillede Fortune skarpt på det talentfulde slæng.

Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?
Hyperloop - er Elon Musks vision et seriøst bud på fremtidens transport?

Transport: I 2013 fremlagde entreprenøren Elon Musk sit bud på fremtidens transport - det såkaldte Hyperloop. Men hvad er Musks Hyperloop? Og er det ren vision eller et seriøst bud på en konkurrent til flybr ...

Læs mere
Lær LinkedIn at kende og få en god profil på nettet
Lær LinkedIn at kende og få en god profil på nettet

Karrierekonsulent i IDA, Lise Dan, guider dig gennem LinkedIn og giver gode råd undervejs til at opbygge en profil, hvor du kan give et godt billede af dig selv til nuværende og kommende kollegaer ...

Læs mere
10 gode råd til din LinkedIn-profil
10 gode råd til din LinkedIn-profil

Din LinkedIn-profil er dit brand - og et vigtigt redskab til opbygning af netværk, til at skabe synlighed over for potentielle kunder eller samarbejdspartnere og ikke mindst til jobsøgning.

Læs mere
INSEAD: Frygt slog Nokia ihjel
INSEAD: Frygt slog Nokia ihjel

Disruption: Det var hverken mangel på dygtige teknikere eller uagtsomhed, der væltede Nokia fra tinderne som verdens største producent af mobiltelefoner. I sidste ende blev det frygten for ledelsen, der slog ...

Læs mere

Deltag i debatten

IT - artikler og arrangementer

luk
close