13-12-2018 14:41:36

Ritzau bruger robot til at gennemgå regnskaber for historier

Kunstig intelligens: Ritzau Finans har i et år brugt en robot til gennemgå store virksomheders regnskaber. Det giver hurtigere og mere præcise historier.
20. sep. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Ritzau bruger robot til at gennemgå regnskaber for historier

Kunstig intelligens flytter sig hele tiden, og inden for ganske få år vil programmerede robotter kunne løse en række databehandlingsopgaver, der i dag bliver udført af mennesker.

Simpelt jura-arbejde vil snart kunne afløses af robotter, der på kort tid kan gennemtrawle tidligere afgørelser og lede efter præcedens. En række revisoropgaver vil kunne automatiseres fuldstændig, og inden for journalistikken bliver der allerede arbejdet på kunstig intelligens, der uden menneskelig indblanding kan skrive artikler ud fra data fra lukkede kredsløb med en fast systematik som fx sportskampe.

Hos Ritzau Finans er robotter også blevet en del af hverdagen i takt med, at den et år gamle robot Autoflash er blevet en del af redaktionen. I løbet af få sekunder kan robotten gennemgå et regnskab, finde relevante tal og sende dem ud til Ritzaus kunder.

»Inden for vores branche er hurtighed altafgørende. Vi leverer til vores kunder, som bl.a. er banker og finansselskaber, og de er afhængige af at få nøgletallene så hurtigt som muligt. Derfor giver det mening for os at investere i noget, der gør os så meget hurtigere,« fortæller Søren Funch, som er direktør på Ritzau Finans til fagbladet Journalisten.

Indtil videre har Autoflash gennemgået 159 regnskaber og udsendt 600 små one-liner nyheder. Systemet kræver stadig input fra mennesker, og der er ikke ikke færre journalist på grund af robotten. Til gengæld kan den gennemgå et regnskab væsentlig hurtigere end et menneske.

»Vi fodrer robotten og fortæller den, hvad den skal lede efter. Robotten er jo i princippet dum og gør kun det, vi siger. Men den er hurtig, og når man har indstillet den rigtigt, kan den levere resultater meget hurtigere og mere præcist, end journalister kan,« siger Søren Funch.

Læs mere om Ritzaus robot hos Journalisten

Kunstig intelligens
Kunstig intelligens

Kunstig intelligens er formentlig den fremtidsteknologi, der har størst potentiale for at skabe markante ændringer i vores dagligdag. Men hvad er kunstig intelligens, hvordan bliver teknologien e ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close