18-10-2018 22:46:52

Sådan kan sessionslogning blive billigere

Sessionslogning: Version2: Langsigtet indfasning og mere intelligent logning kan være opskriften på at bringe prisen for sessionslogning ned.
23. mar. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Debatten om sessionslogning kørte for fuld kraft, indtil justitsminister Søren Pind satte den på pause i sidste uge. I den form Rigspolitiet foreslog, ville sessionslogning koste en milliard kroner om året, og det er for dyrt, mener justitsministeren, der dog stadig fastholder, at det er den rigtige løsning at logge. Version2 har kigget nærmere på, hvordan prisen kan bringes ned.

Ministeriet, politiet og televirksomhederne mødes igen til efteråret, hvor de skal drøfte, hvordan ordensmagten får bedre mulighed for at fange kriminelle online. Og til den tid skal der nye forslag på bordet, der ikke kommer til at koste en milliard kroner. Hos Prosa, Forbundet af IT-Professionelle peger it-politisk rådgiver Ole Tange på, at det det kan blive væsentlig billigere med en langsigtet indfasning af logning.

"Man vil kunne nedbringe omkostningerne betydeligt, hvis lovgiver stiller et langsigtet krav, så man kan indfase det nødvendige udstyr over en it-generation. Det vil sige hvis teleoperatørerne pålægges at indkøbe udstyr, som understøtter sessionslogning, næste gang udstyret skal udskiftes," siger Ole Tange til Version2.

En anden løsning, der bliver peget på, er at gøre logningen mere intelligent, mener teleekspert, civilingeniør Torben Rune, der peger på, at logningen kan blive billigere, hvis politiet kan nøjes med at overvåge internettet mere intelligent.

"Vi ved at langt det meste internettrafik er uskyldigt. Hvis man allerede ved logningstidspunktet kan frasortere data, der ikke er relevant, kan man spare meget plads. Det er selvfølgelig en diskussion, som teleindustrien og politiet skal have i et lukket rum," siger han.

Læs hele artiklen og deltag i debatten på Version2.dk

Tele 2016
Tele 2016

Tele 2016 – sætter den 11. april fokus på, hvordan bredbånd kan fremme vækst og velfærd i og omkring Danmark.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close