21-11-2018 13:33:42

Giv dit CV slagkraft

Dit CV skal være målrettet og have slagkraft. Virksomheder bruger få minutter på at sortere jobansøgninger - derfor er det vigtigt med et gennemarbejdet CV. Det hjælper CV-assistenten med gennem råd fra vores erfarne karriererådgivere.
Ajourført den 1. nov. 2017 Af IDA Learning

prøv cv-assistenten

CV-assistenten er din hjælpende hånd, når du finpudser dit CV. Assistenten hjælper dig med dit CV’s struktur, layout og indhold igennem råd fra vores karriererådgivere.

Log på Mit IDA og prøv CV-assistenten

Har du helt styr på dit CV? 

Dit CV er et af din karrieres vigtigste elementer. Det gør dig attraktiv på jobmarkedet og giver dig, hvis det er velplejet, et værdifuldt overblik over dine kompetencer og din karriere.

De fleste virksomheder læser CV'et først. Hvis dit CV matcher virksomhedens krav, vil de også læse din ansøgning. Din chance for at blive taget i betragtning til et job, afhænger altså af dit CV. Men hvordan sikrer du, at virksomheden finder dit CV attraktivt og går videre til din ansøgning? Læs videre og få karriererådgiverens råd til, hvordan du skriver et godt CV. 

Her kan du læse dele af karriererådgivernes råd 

  • Kontakt-info: Kontaktinformationer er naturligvis vigtige at have med i dit CV, hvis du skulle være så heldig at blive kaldt til samtale
  • Foto: Det er altid positivt at have et billede af sig selv i sit CV. Det skaber troværdighed, samt genkendelse hos din potentielt kommende arbejdsgiver.

FÅ feedback på dit cv

Synes du, det er svært at knække koden til at skrive det gode CV? Send dit CV ind til IDAs karriererådgivere, og få personlig feedback på det.

Log ind og få feedback af en karriererådgiver

  • Kernekompetencer: Fortæl kort om dine vigtigste faglige og personlige kompetencer. Beskriv, hvordan de kan skabe værdi for virksomheden, du søger job hos. Arbejdsgiveren ved ikke, hvad du er særligt god til, så det er din opgave at udpensle dine spidskompetencer.
  • Resumé: Dit resumé er ofte det første en virksomhed ser på. Skriv en kort beskrivelse af din faglige profil med dine mest relevante kompetencer og din erhvervserfaring. Det er her du skal skabe interessen til at læse videre. Et resumé er ikke en beskrivelse af hele dit liv og din karriere. Det er en kort faglig beskrivelse, hvor du præsenterer de mest relevante emner fra din karriere og uddannelse. Hvad er dine specialer, hvad har du arbejdet med og hvad er dine faglige styrker?
  • Uddannelse: Hvilken uddannelse har du taget? Hvad har du lært under din uddannelse? Du har uden tvivl tilegnet dig masser af viden og vigtige kompetencer, der vil gavne dig i dit kommende arbejdsliv. Beskriv hvad uddannelsen har lært dig og hvorfor disse kompetencer gør dig til et godt match i forhold til den opslåede stilling. Skriv eventuelt lidt om dit speciale, vigtige projekter, udlandsophold og praktik. Prioritér efter relevans i forhold til jobbet.
  • Erhvervserfaring: Angiv navnet på virksomheden og din stillingsbetegnelse. Beskriv kort dine arbejdsopgaver, dit ansvarsområde samt dine vigtigste resultater. Hvilke kompetencer og kvalifikationer har du opnået igennem jobbet og hvordan er disse relevante i forhold til det job du søger nu?
  • Kurser: Har du deltaget i kurser, som er relevante for den stilling du søger? Relevante kurser viser arbejdsgiveren, at du er engageret og har en oprigtig interesse for fagområdet. Det fortæller desuden noget om dine kompetencer og kvalifikationer. Mangler du viden om et bestemt område, så kig forbi IDAs mange kurser og styrk dit CV.
  • Frivilligt arbejde: Frivilligt arbejde kan være prikken over i’et. Det fortæller meget om din person, at du har haft overskuddet til at arbejde frivilligt i en ellers travl hverdag. Det viser, at du har overskud til at engagere og involvere dig. Selv hvis dit frivillige arbejde ikke er direkte relevant, så er det derfor stadig vigtigt at have med i dit CV. Hvis det er studierelevant, så viser det ydermere en oprigtig interesse for faget og branchen. Som studerende er det frivillige arbejde ofte det første skridt imod at få et studierelevantarbejde. De kompetencer og kvalifikationer du udvikler her, er derfor vigtige at have med.
  • Sprog: Angiv dine sproglige færdigheder. Ofte forventer arbejdsgiveren, at du taler mere end ét sprog. Det er derfor vigtigt, at du gør opmærksomhed på dine sproglige kompetencer, selvom du måske ikke ser det som en direkte del af arbejdet.
  • IT-færdigheder: Har du erfaring med nogle IT-programmer? Har du tidligere arbejdet særligt meget med bestemte programmer og har det relevans i forhold til det arbejde du søger? Uanset om du er superbruger i Microsoft Office eller en haj til Python, så er det værd at nævne. Selv hvis det ikke er direkte afgørende for jobbet, så kan det fortælle arbejdsgiveren noget om hvad du er i stand til at lære i forhold til IT.
  • Personligt: For at få det fulde overblik over din personlighed, så er det for arbejdsgiveren relevant af vide mere om dine fritidsinteresser, civilstand og lignende. Spiller du eksempelvis fodbold i din fritid, så lad det fortælle noget om dig. Måske har du igennem fodbold lært vigtigheden af at fungere i et team? Eller har du som en ledende figur på holdet udviklet dine lederegenskaber?
  • Publikationer: Har du udgivet noget, der kunne være relevant for arbejdet? Måske har du på studiet skrevet bachelorprojekt eller speciale vedrørende noget der er relevant i forhold til hvad arbejdsgiveren søger? Så er det her du skal uploade det med en kort beskrivelse.
  • Referencer: Har du opbygget et stærkt netværk igennem din karriere? Så er det nu du skal udnytte det. Opgiv her tidligere chefer som referencepersoner i dit CV. Selv som studerende eller nyuddannet, uden nogen relevant erhvervserfaring, er denne sektion vigtig. Eksempelvis kan din tidligere chef i det lokale supermarked fortælle noget hvordan du er på arbejdet.
  • Andet: Mangler der stadig noget i dit CV? Er der noget, vi har glemt? Overvej, om det kan passe ind i nogle af de andre felter. Ellers kan du skrive det her. Og husk, at du selv kan rette overskriften i det færdige CV, hvis du har et bedre forslag.
Jobsøgning
Jobsøgning

Vi har samlet vores artikler om jobsøgning, ansøgninger og CV på en side. Læs med og bliv klar til dit næste jobskifte. 

Læs mere
Derfor skal du opdatere dit cv, selvom du ikke er jobsøgende
Derfor skal du opdatere dit cv, selvom du ikke er jobsøgende

Spørger du også nogle gange dig selv, hvorfor CV’et er så vigtigt? Du tænker måske, at din chef kan regne ud, hvad du kan og hvordan du kan skabe værdi for virksomheden ud fra din arbejdshistorik? ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close