14-11-2018 16:51:42

Sådan leder du din chef

Ryster du nogle gange på hovedet over din chefs beslutninger? Så kan det være, at du skal blive bedre til at lede opad.
31. okt. 2018 Af IDA Learning
Sådan leder du din chef

Det lyder måske som dagdrømmerier hos en forsmået medarbejder, når man taler om at lede opad.

Men i virkeligheden er det en af de kompetencer, der kan gavne din karriere allermest, uanset om du er mellemleder eller fagspecialist.

”De medarbejdere, som forstår at lede opad eller at skabe den gode relation til chefen, har ofte også mere succes. De bliver fremhævet oftere af chefen på grund af deres ideer, og de får mere spændende opgaver, fordi deres chef har tillid til dem”, fortæller IDAs karriererådgiver Ann G. Carøe.

Samtidig er de mere engagerede, fordi de har mulighed for at påvirke deres arbejdsopgaver igennem chefen.

Der er altså meget at vinde ved at lede opad, men det gælder om at gribe det rigtigt an. Karriererådgiver Ann G. Carøe forklarer her, hvordan du lægger en strategi og fører den ud i livet med udgangspunkt i din chef.

Kend din chef

Ifølge Ann G. Carøe findes der overordnet set to typer chefer. Der er de gode chefer, der er afklaret med, at de har fejl og mangler og som derfor ikke bliver usikre over, at deres medarbejdere ved mere om et emne end dem selv. Og så er der de mindre gode chefer, der ikke hviler i sig selv på samme måde.

”Det er typen, som måske i virkeligheden ikke har lyst til at være leder. Det kan for eksempel være en tidligere fagspecialist, som er blevet forfremmet og stadigvæk tror, at det er nødvendigt at være den bedste til alt. Sådan en type leder kan godt føle sig truet, hvis en medarbejder forsøger at lede opad”, forklarer Ann G. Carøe.

Dine muligheder for at lede opad er altså langt bedre, hvis du har en leder, som er selvsikker nok til at tage imod råd fra sine medarbejdere. Men hvis din leder ser trusler overalt, må du gøre brug af en god portion taktisk snilde for at få succes. 

Læg en slagplan

Når du afklarer, hvilken type din chef er, skal du også undersøge, hvad han eller hun bliver målt på. For den største fejl du kan begå er, at dit forslag kun gavner dig selv.

”Du er nødt til at overveje, hvorfor dit forslag er vigtigt for organisationen og chefen. Er det noget, som kan ses på bundlinjen, og har det en effekt på chefens mål?”, siger Ann G. Carøe.

Derudover er det en god ide at præsentere dit forslag på en måde, så det ikke virker som om, at du er bedrevidende.

”Har du nogle ideer eller argumenter, kan du forsøge at invitere lederen ind i dem. Det kan du for eksempel gøre ved at spørge ind til, om chefen selv har overvejet at gøre det. Så lægger du ideen over til din leder, der kan sige; ”ja, det har jeg faktisk”, forklarer Ann G. Carøe.

Find nye vinkler

Hvis din chef bliver ved med at skyde dine forslag ned, skal du ikke stå stejlt på dem. Gør du det, risikerer du at blive opfattet som et brokkehoved eller en, som chefen ikke kan stole på, forklarer Ann G. Carøe.

”I stedet for at skabe problemer ved at sige chefen imod, skal du bestræbe dig på at komme med en anden løsning, som stemmer bedre overens med chefens mål”.

Ved at finde nye vinkler på et problem, kan du måske ende med at lykkedes med dit mål. Men det kan også være, at din chef simpelthen ikke er interesseret i nye ideer, og så skal du muligvis overveje, om du vil blive på en arbejdsplads, hvor du ikke har nogen indflydelse.

”Man skal vælge sine kampe med omhu. Hvis man har en chef, hvor man har prøvet uden at komme nogen vegne, skal man måske overveje, om det er værd at bruge sit arbejdsliv der, eller om man skal videre”, afslutter Ann G. Carøe.

Mangler din leder gennemslagskraft?
Mangler din leder gennemslagskraft?

Føler du at din leder mangler gennemslagskraft i organisationen, og at dit team eller din afdeling derfor bliver forbigået? Så kan du hjælpe din leder. God ledelse er nemlig et samarbejde mellem l ...

Læs mere
“Find arbejdsglæden, eller sig op”
“Find arbejdsglæden, eller sig op”

Med simple greb kan du både få - og sprede - større arbejdsglæde. Men er den umulig at finde, skal du ikke være bange for at sige dit job op. Det mener forfatter og foredragsholder om arbejdsglæde ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close