18-10-2018 07:16:57

Sådan udvælger og starter I de rigtige projekter

Det sker alt for ofte at en virksomhed kommer til at starte et projekt som ikke skulle være startet. Det kan endda være at virksomheden kommer til at byde på et projekt, vinder det og efter noget tid finder ud af, at de aldrig skulle have budt på dette projekt. Få værktøjet der sikrer at I KUN starter gode projekter her.
25. jan. 2016 Af Hans Arnbjerg - ProjectGovernance APS
Se Hans Arnbjerg gennemgå FAD-metoden

Få indsigter der giver succes for dig og dit PMO

Vil du have det store overblik og styre din organisations projekter sikkert i mål? Så giver IDA’s PMO-kursus: "Få indsigter der giver succes for dig og dit PMO" dig det bedste udgangspunkt for at tage det næste skridt i din projektlederkarriere.

Læs mere og tilmeld dig IDA's PMO–kursus

Mange virksomheder har ikke en proces på plads eller nogle basale filter mekanismer der sikrer at KUN det rigtige projekter bliver startet. Alt for ofte er det blot få medarbejdere og en chef der taler om den nye ”spændende mulighed”. ”Skide god idé” siger chefen. ”Det er da det vi gør. Sæt i gang”.  Det kan gå godt, men det kan også gå galt.

FAD-modellen hjælper dig

En hver forretnings idé eller et projekt skal ”checkes” grundigt, inden beslutningen bliver taget. FAD-modellen hjælper dig gennem en proces der sikrer at projektet eller den nye spændende forretningsmulighed passer til din virksomhed og at I har hvad der skal til, for at få projektet til at lykkedes.

FAD står for Feasability, Appropriateness, Desirability, På dansk vil man oversætte det til, ”Kan vi, bør vi og ønsker vi”. Dette værktøj tager dig gennem de 3 overskrifter og checker på en række punkter, om den idé eller det projekt I er ved at starte, nu også er en god ide at starte. Værktøjet hjælper dig til på en hurtig måde til at få nogle fakta at vurdere på. Du kan bruge værktøjet, der er i excel format, til at score og evaluere din idé og sammenligne alle de ideer og projekter I gerne vil køre. På den måde får du et overblik over alle projekterne og et bedre beslutningsgrundlag.  

Hvis du vil have excel filen og selv prøve at ”lege” med evaluering af projekter, så send en mail til artiklens forfatter via HAR@projectgovernance.dk

Hvad laver jeres projekt-kontor (PMO)?
Hvad laver jeres projekt-kontor (PMO)?

Et hvert projektkontor skal skræddersys til netop din virksomhed og der findes mange variationer af et projektkontor.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close