11-12-2018 15:33:29

Se billederne: Bjarke Ingels Group designer Googles nye hovedkvarter

Google har store planer for deres fremtidige hovedkvarter. Det afslører netop offentliggjorte planer.
3. mar. 2017 Af Monika Bruus-Jensen
Videopræsentation af projektet fra Google

Google har store planer for deres fremtidige hovedkvarter. Det afslører nyligt offentliggjorte billeder af det nye Google hovedkvarter, som får plads i byen Mountain View i Silicon Valley, Californien. Det skriver DesignBoom.

Det nye hovedkvarter er designet i et samarbejde mellem danske Bjarke Ingels Group og den engelske tegnestue Thomas Heatherwick.

Et af målene med den nye bygning, forklarer Bjarke Ingels, er at ”forsøge at vende udviklingen og genskabe nogle af de naturmæssige kvaliteter, som stedet havde til at begynde med. Vi vil omdanne det parkeringshav, som du har i dag, til et naturligt landskab med overflod af grønt både indenfor og udendørs.”

Byggeriet skal opføres i letvægtsmaterialer, der kan rykkes op og anvendes på nye måder, hvis Google en dag får lyst til at lave om i det nye hovedkvarter. På den måde skal bygningen være mere bæredygtig end traditionelle bygninger, der ofte kun har få anvendelsesmuligheder, når de forældes. 

Bygningens tag beslår af et tyndt glas-materiale, der ligger over bygningen, som dugen på et telt.

”Dette projekt handler om meget mere end bare kontorplads; det handler om også at lave mere sammen med lokalsamfundet”. Det siger Daniel Radcliffe, vicepræsident for Googles ejendomme. For at involvere lokalsamfundet skal stueetagen af bygningen indeholde caféer, restauranter og butikker, som er åbne for offentligheden. Bygningen bliver derudover omkranset af et grønt område med gang- og cykelstier.

Byggeriet har imidlertid været kørt fast længe. Det skyldes at LinkedIn havde afgivet det vindende bud på byggegrunden, hvor Google planlage at opføre det nye hovedkvarter. I mellemtiden er parterne dog nået til enighed om at bytte noget jord, og Google har moderet de oprindelige planer, så alle nu kan være der.

Byggeriet afventer den endelige godkendelse fra Mountain Views byråd, hvorefter vurderingen er at det vil stå færdigt to et halvt år efter.

Vil du vide mere om BIG? Se vores webinar med dem nedenfor. 

Bjarke Ingels Group (BIG) - Social Infrastructure
Bjarke Ingels Group (BIG) - Social Infrastructure

The infrastructure of the industry of the past seems to be inevitably appropriated as the framework for the social and cultural life of the present. How could we conceive our public infrastructure ...

Se video

Deltag i debatten

Byggeri og Anlæg - artikler og arrangementer

Nyeste byggejob fra Jobfinder

luk
close