18-10-2018 07:18:15

Se hele kildekoden fra Apollo 11 på GitHub

GitHub: NASA har netop frigivet kildekoden fra den første månelanding på GitHub. Koden giver et unikt indblik i 60ernes softwareudvikling.
11. jul. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Apollo 11 er en af de største menneskelige præstationer. Nu har NASA frigivet kildekoden bag månelandingen på GitHub
Apollo 11 er en af de største menneskelige præstationer. Nu har NASA frigivet kildekoden bag månelandingen på GitHub

Bag Neil Armstrongs “lille skridt for mennesket og kæmpespringet for menneskeheden”, da han og Apollo 11-missionen som de første mennesker landede på månen, ligger der flere tusinde linjers kode. NASA har netop frigivet kildekoden på GitHub.

Kildekoden er skabt på MIT, hvor man opfandt en ny måde at gemme programmer, som de kaldte “rope memory”. Koden blev frigivet for flere år siden, da den den tidligere ansatte Ron Burkey transkriperede de fleste tusinde linjers kode fra scannerede kopier fra MITs arkiv. Men koden har været svært tilgængelig, inden 7 juli, hvor Chris Garry gjorde den tilgængelig på GitHub.

Chris Garry er tidligere NASA-praktikant, og ved at uploade hele kildekoden til GitHub, har han givet givet et helt unikt indblik i, hvor store fremskridt der er sket inden for programmering siden 1960’erne. Offentliggørelsen af kildekoden afslører på samme tid, at programmørerne har flettet flere jokes og små historier ind i kildekoden.

En af filerne hedder fx BURN_BABY_BURN—MASTER_IGNITION_ROUTINE og den indeholder en åbningskommentar, der blandt andet nævner den kendte 60’er DJ Nathaniel "Magnificent" Montague.

Kildekoden rummer en hyldest til en kendt 60er DJ

  kildekoden kan man også finde et Shakespeare-citat.

Se hele kildekoden på GitHub 

Forstå GitHub på fem minutter
Forstå GitHub på fem minutter

Frivillige kode-entusiaster og multinationale it-giganter bruger GitHub til at dele og samarbejde om software. IDA Universe gør dig klogere på platformen.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close