18-10-2018 22:31:35

Se listen med 15 bioprintere, du kan købe allerede nu

3D-print af alt fra organer, proteser, væv, hud og knogler vælter frem. Se en liste med 15 af de mest interessante løsninger.
27. sep. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Svenske Cellink er blandt de førende inden for 3D-print af menneskehud
Svenske Cellink er blandt de førende inden for 3D-print af menneskehud

Hver anden store industrivirksomhed i Danmark har egne 3D-printere, og 3D-print kommer uden tvivl til at revolutionere en række industrier. 3D-print af reservedele er allerede på vej frem, og samtidig er de første forsøg med alt fra 3D-printet beton, medicin, og organer allerede sat i søen.

Særligt inden for sundhedsteknologi ligger der et gigantisk potentiale, hvis det via bioprintere kan blive muligt at printe f.eks. organer, så de ofte lange ventelister kan nedbringes. Men også print af hud, væv, knogler kan vise sig at blive vigtige teknologier i fremtidens sundhedssektor.

Selv om print af især organer lyder som ren science fiction, ligger de store gennembrud muligvis ikke mange år ude i fremtiden. Det britiske site 3D Printing Industry har samlet en liste med 15 forskellige bioprinter-projekter, hvoraf de fleste allerede er til salg i dag.

Med på listen er blandt andre svenske Cellink, der som det første 3D-bioprint firma i Skandinavien kan printe menneskelige organer og væv, og som IDA Universe tidligere har skrevet om. Men listen viser, at markedet allerede er bredt, ligesom priserne varierer meget. Mens svenskernes model blot koster i omegnen af 5-9000 pund, koster de dyreste bioprintere på listen +200.000 dollars.

Se hele listen her:

Driving Health Tech - Hospital 4.0. The IoT Challenge
Driving Health Tech - Hospital 4.0. The IoT Challenge

Hospital 4.0 er en revolution og opbrud med det danske sundheds- og hospitalsvæsen, og det sker lige nu. Se eller gense, hvad der skete på Driving Health Tech konferencerne i 2016 og 2017 og glæd ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close