19-10-2018 04:58:20

Selvkørende biler bliver en realitet på de tyske veje

Tyskland har indført regler for selvkørende biler, og det betyder, at selvkørende biler bliver en realitet på de tyske veje. Dog på den betingelse, at der altid er en fører bag rettet.
16. maj. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

De selvkørende biler har fået grønt lys i Tyskland, og det betyder, at Tyskland er blandt de første i verden til at få regler for selvkørende biler. Det skriver Tu.No. Myndighederne i Tyskland har nemlig vedtaget en ny lov, der beskriver, hvilke retningslinjer der er for de selvkørende biler på vejene.

Loven kræver, at der til hver en tid skal sidde en fører bag rettet, som skal være klar til at overtage styringen af bilen, hvis den beder om det. Det betyder, at de selvkørende bliver er tilladt, men dog bliver de ikke førerløse.

Føreren skal altså overvåge føringen af bilen, men der er ingen tidsgrænse for, hvor hurtigt føreren skal være klar til at overtage styringen af bilen, da føreren gerne må være lave andre ting, mens bilen kører på vejen.

Loven lægger dog op til, at det er føreren, der har det juridiske ansvar, hvis der skulle gå noget galt i hvert fald, hvis bilen giver besked om, at føreren skal overtage. Derimod har bilproducenten ansvaret, hvis der skulle ske en ulykke, og bilen ikke har bedt føreren om at tage over.

Måden hvorpå man sikrer, hvem der har ansvaret, skal afgøres ved hjælp af en sort boks, som skal sidde i alle selvkørende biler. Den sorte bokse skal gemme data om bilens kørsel, og dataene vil blive lagret i op til seks måneder. 

Reglerne er nu på plads i Tyskland, men Tyskland forventer dog først, at de selvkørende biler kommer på vejene i 2020.

USA satser på selvkørende biler
USA satser på selvkørende biler

USA har store planer for selvkørende biler, og regeringen foreslår at investere godt 27 milliarder kroner til udviklingen af selvkørende biler over de næste 10 år.

Læs mere
Bliver selvkørende biler kedelige?
Bliver selvkørende biler kedelige?

Transport: Vi nærmer os med hastige skridt biler, der enten er delvist eller fuldstændig selvkørende. Det er en spændende udvikling, men det skaber også nogle interessante spørgsmål. Og måske bliver det hele ...

Læs mere
Nvidia klar med supercomputer til selvkørende biler
Nvidia klar med supercomputer til selvkørende biler

Selvkørende biler: Nvidia vil som opfindere af GPU’en for de fleste være synonym med grafikkort. Men firmaet har mange strenge at spille på, og med supercomputeren Drive PX2 satser de på at blive en stor spiller på ...

Læs mere
Dansk Obama-rådgiver: Lav Danmark til testzone for selvkørende biler
Dansk Obama-rådgiver: Lav Danmark til testzone for selvkørende biler

Transport: Udviklingen for selvkørende biler er nu så meget i overhalingsbanen, at det er umuligt for Danmark at blive en spiller. Men vi kan stadig spille en rolle i udviklingen af alt omkring bilen, mener ...

Læs mere
Selvkørende biler: Nye spillere og alliancer vælter frem
Selvkørende biler: Nye spillere og alliancer vælter frem

Transport: Google er løbet med det meste af opmærksomheden, men der findes mange andre virksomheder og nye alliancer, der desperat prøver at komme ind på markedet for selvkørende biler. Vi har forsøgt at ska ...

Læs mere

Deltag i debatten

Trafik og infrastruktur

luk
close